De Man Die Per Ongeluk Het Grote Verdriet Had Ingeslikt

Simme Wouters

OBA Theater

03 sep.

donderdag

18:30-19:30

03 sep.

donderdag

20:30-21:30

04 sep.

vrijdag

19:00-20:00

04 sep.

vrijdag

21:00-22:00

'De Man Die Per Ongeluk Het Grote Verdriet Had Ingeslikt' is een verhaal over: Een Man (ze noemen hem ‘de wetenschapper’) De Chaos (die hij in kaart probeert te brengen, maar waar hij uiteindelijk zelf in belandt) Het Grote Verdriet (niet inslikken) De Duif (die zijn sleutels afpakt) Het Meisje (elk verhaal heeft een meisje, het meisje van dit verhaal heet Louise) en andere dingen die hij tegenkomt (en al dan niet inslikt) op het Kammerer-plein.

Een man (een kluizenaar) kijkt door zijn raam en ziet de wereld zoals die is, slordig en onvolmaakt. Hij raakt geobsedeerd door de chaos om zich heen, en onderneemt een poging om de dagelijkse orde van zijn ondergang te redden. Hij observeert het plein waar hij op uitkijkt en noteert daarbij alle kleine onregelmatigheden die de dagelijkse gang van zaken lijkt te verstoren.  Op die manier probeert hij de standaardafwijking te berekenen. Gepassioneerd en vastberaden slijt hij zijn dagen aan het bestuderen van de chaos..  ..tot de chaos op een dag terugkijkt.

Wat volgt is een kosmische coming of age die je alleen kan zien wil je hem geloven. (3,141592653589793…)

‘De Man Die Per Ongeluk Het Grote Verdriet Had Ingeslikt’ is in de eerste plaats een verhaal. bedacht om verteld te worden.

Simme Wouters schreef deze tekst in zijn afstudeerjaar (2019) aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Het is zijn debuut als tekstschrijver-theatermaker.

 

"De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt, van Simme Wouters, is een intrigerende, moderne fabel, vol romantiek en absurdisme. Zijn teksten zijn hoopvol, poëtisch, absurd en bij vlagen bijzonder geestig. Met deze solo heeft Wouters bewezen dat hij een theatermaker is van wie we nog veel gaan horen."

Nuno Blijboom

"(...) In stages bleek hij moeiteloos inzetbaar tussen topacteurs, maar echt overtuigd heeft hij ons met een uitgebalanceerde solo, perfect ten uitvoer gebracht; een uitvoerend talent. Deze persoon bezit een breed scala aan mogelijkheden en toonde zich trefzeker, kwetsbaar, sluw gevoelig, boos en diep verdrietig. Het raakte ons zeer. De zelfgeschreven solo - De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt - zit bovendien knap in elkaar en is een even bizar als herkenbaar poëtisch sprookje, waarin hij een sterke eenling neerzet en laat zien dat hij als acteur alles in huis heeft.”

juryrapport Top Naeff prijs 2019

Over de makers

Simme Wouters is tekstschrijver en theatermaker.
Hij groeide op in Antwerpen, studeerde in 2019 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In hetzelfde jaar won hij Top Naeff Prijs: De oudste theaterstudentenprijs van het land, die op onregelmatige basis wordt uitgereikt aan veelbelovend talent.

Je zou zijn kunstenaarschap kunnen omschrijven als diep-romantisch, muzikaal en mythisch, totalitair talig, fabuleus en episch.
Maar Simme is ook gewoon een kind dat getroost moet worden. (net als jij.)

 

 

Tekst, Concept & Spel: Simme Wouters

Eindregie: Daniel Samkalden
Begeleiding script: Jurrian van Dongen

Licht: Jordy Veenstra
Geluid: Jordy Zoet
Drums: Pleun Alkemade

Productie: Emma van Zandvoort