De Òrìṣà

Barbara Willemsen

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

06 sep.

maandag

21:00-22:00

07 sep.

dinsdag

19:00-20:00

Bijlmer Parktheater

09 sep.

donderdag

21:00-22:00

10 sep.

vrijdag

19:00-20:00

Laat je meenemen naar de wereld van de Òrìṣà. Naar een tijd waar we nog praten over spiritualiteit, de elementen: aarde, vuur, water en wind eren en we verbinding maken met jezelf , de ander en iets dat groter is dan ons allen. Welkom in Afrika. Aboru, Aboye, Aboisise

Volg Barbara Willemsen

Facebook Instagram
Over de makers

Barbara Willemsen, ook wel @willemsenacting is een actrice/theatermaker and Creative writer die voorstellingen maakt die gaan over de thema’s:

  • zoeken naar iets waarvan je niet weet of je het gaat vinden
  • uitstellen van iets dat gedaan moet worden
  • onzekerheid van dat wat er gaat komen.
  • Familierelaties

Als theatermaker probeert ze in haar werk onderzoek te doen naar Niet Westerse theatervormen die ze middels rituelen vanuit haar Nigeriaanse roots ten tonele brengt. Ze verwerkt hierbij altijd drie elementen Muziek, reizen en het zoeken naar iets, waarvan je niet zeker weet of je het gaat vinden. 

Nu brengt ze het verhaal: De Òrìṣà

 “Ik wil het publiek meenemen in een zoektocht naar antwoorden op uiteenlopende vragen over de aard van het universum, de aard van de mens, het doel van het leven, het karakter van een goed leven en de contemplatie over een ideale samenleving. Waar ik door middel van ervaringstheater zoek naar de verbinding tussen het Westen en mijn roots die in  Nigeria liggen. “

Vertrokken vanuit associatieve poëtische en filosofische teksten zoekt ze verbinding met het verleden, het heden en de toekomst door middel van rituelen, de mensen in de zaal en de muziek van de Yoruba bevolking in Nigeria, waar Barbara toe behoort. Om zo door middel van rituelen, roots, filosofie, eten en de Odu IFA van mens tot mens verhalen te vertellen, te ervaren, te luisteren en te erkennen. 

De verhalen die over ons worden verteld, worden nu door ons verteld. Dit maakt het, persoonlijk, kwetsbaar en dat het mensen raakt. Want nu gaat het over ons allen.

 

 

 

Chandra de Soet
Actrice
Anthousa Asabina
Actrice/ muzikante
Joanne Purperhart
Actrice/ danseres
Barbara Willemsen
Regie

Regie: Barbara Willemsen
Script: Barbara Willemsen
Spelers:  Anthousa Asabina, Joanne Purperhart, Chandra de Soet
Vormgeving: Barbara Willemsen
Techniek: Guillano Olivieira
Fotografie: Ruud de Soet
Productie: Glynnis ter Borg

Medemogelijk gemaakt door: Third Place Rotterdam, Stichting TAWC, Willemsen Acting