DWARSLIGGERS de musical

de Amazones

Theater Bellevue, Klein Bellevue

06 sep.

maandag

19:45-20:15

07 sep.

dinsdag

19:30-20:00

08 sep.

woensdag

19:15-19:45

08 sep.

woensdag

21:45-22:15

09 sep.

donderdag

19:00-19:30

09 sep.

donderdag

20:00-20:30

Een radicale lofzang voor oproerkraaiers en droeftoeters.

Springen in de Hofvijver, de Zuidas blokkeren, banners droppen van Shellgebouwen, jezelf vastlijmen in etalages van grote winkelketens.
Waarom toch al die moeite? ‘Niet omdat ik dit wil, maar omdat het móet.’

In DWARSLIGGERS de musical gaat muziektheatercollectief de Amazones de strijd aan met alle worstelingen van het dagelijks leven van een activist. Een strijd waarin angst, euforie, schaamte, hoop, depressie en liefde elkaar continu afwisselen. Deze strijd wordt bezongen in kwetsbare elektronische popsongs en teksten rechtstreeks uit het hart van echte rebellen. Dus plak jezelf met superlijm vast aan een theaterstoel en wees erbij!

Volg de Amazones

Facebook Instagram
Over de makers

Judith Boesen en Willemijn Böcker  vormen samen het nieuwe muziektheatercollectief de Amazones. Beiden zijn zij in de zomer van 2020 afgestudeerd als maker en performer van de opleiding muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten ze elkaar al vaker op, omdat ze beide een grote drang voelden om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. En dat is precies wat de Amazones gaan doen. Ze gebruiken hun vak als een kunstzinnige en vernieuwende vorm van activisme. Dat doen ze door belangrijke thema’s aan te kaarten op een toegankelijke manier. De Amazones gebruiken daarbij moderne muziekstijlen, scherpe teksten, eigenzinnige dans en een goede dosis humor. DWARSLIGGERS de musical is hun debuutvoorstelling.

Judith Boesen
Oproerkraaier
Willemijn Böcker
Droeftoeter
Pepijn van den Berg
Componist

Mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Fonds voor de Kunst

Tekst en uitvoering: Judith Boesen & Willemijn Böcker

Muziek: Pepijn van den Berg

Eindregie: Lisse Knaapen

PR-beeld: Donna-Jo Aarts