ELEPHANT in the room

Eva Layla Schipper

't Zonnehuis, Grote Zaal

09 sep.

woensdag

18:45-19:30

09 sep.

woensdag

20:30-21:15

10 sep.

donderdag

18:45-19:30

10 sep.

donderdag

20:30-21:15

Deze one woman show vertelt het verhaal over verlangens naar wraak, gerechtigheid en hoe een goed mens te zijn. Eva Layla gaat als een modern roodkapje de strijd aan met haar wolf. Maar hoe ga je het gevecht aan als de wolf je bloedeigen familie is? In het oorspronkelijke sprookje doodt de jager de wolf, maar wat doet Eva Layla? Wraak is als een woud en in een woud verdwaal je makkelijk..

Dit is het verhaal van de olifant en de ruiter.
Dit gaat niet over de andere wang toekeren. Dit is onderbuik taal.
Dit is een verhaal over een dochter met een hele goede moeder uit een hele slechte familie.

‘Als iemand jou of een geliefde iets aandoet, groot of klein,
dan mag je je daar kwaad over maken.
Dat is toch menselijk? Dat is toch gezond?’

‘Als je wraak neemt, wis je dan de geschiedenis of win je je geschiedenis?’

Volg Eva Layla Schipper

Instagram
Over de makers

Eva Layla, Eva, Eef (1992) is geboren en getogen in het midden van Nederland en is gevestigd in Amsterdam. Tijdens haar afstudeerjaar van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie speelde ze in de succesvolle Shakespeare voorstelling Romeo en Julia naar Romeo en Julia op het Oerol theaterfestival en had de hoofdrol in het eerste toneelstuk van Jonathan van ‘t Reve in het Bellevue theater. Nadat ze in 2015 afstudeerde, begon ze als understudy van de hoofdrollen in een grote nieuwe Nederlandse musical (de Tweeling). In 2019 stond ze wederom op het Oerol festival onder regie van Koos Terpstra in de voorstelling Othello, waar ze o.a. ook het script voor bewerkte. Ze werkte samen met KunstKlank, kunstcollectief Nepco, Futurists Foundation, regisseurs als Frances Sanders, Ruut Weissman, Tatiana Pratley en jonge opkomende regisseurs als Konstantinos Vasilakopulous. Eva speelde o.a. op het Delft Chamber Music festival en het Opera Forward festival. Ze heeft met filmregisseurs gewerkt als Erik de Bruyn, Marit Weerheijm en Edward de Jong. Op televisie was Eva te zien in Flikken Rotterdam, Welkom bij de Romeinen en de telefilm Het Hart van Hadiah Tromp (6 buitenlandse prijzen voor o.a. Beste Comedy)

Naast de première van ELEPHANT in the room op het Fringe festival, tourt ze met het multidisciplinaire collectief Futurist Foundation met de performance Zamenhof Project (EN) door Europa en speelt ze in januari 2021 prinses Diana in de theatervoorstelling The Queen (EN) van Konstantinos Vasilakopoulos.

Concept, tekst en spel door Eva Layla Schipper
in de regie van Stephanie van Batum
met een tekstuele bijdrage van Bart van den Donker
in het muziekontwerp van Tatiana Rosa met soundscapes van Yann Faussurier
PR beelden gemaakt door Cripta Scheepers

Met dank aan:
Stacyian, Samuel en in het bijzonder Antje en Anna.