Flying High

Eva van Kleef en Maria Marbus

't Zonnehuis

07 sep.

dinsdag

21:00-21:45

08 sep.

woensdag

19:30-20:15

09 sep.

donderdag

21:30-22:15

10 sep.

vrijdag

19:15-20:00

Wat heeft Xander de Buisonjé dat ik niet heb?

‘Hoogmoed komt voor de val’, dat is wat de mythe van Icarus ons vertelt. Toch? 2000 jaar na de val van Icarus doet een groep sprekers er alles aan om een soortgelijk noodlot te voorkomen. Blijf bij elkaar en steek je kop vooral niet boven het maaiveld uit! Maar dan besluit een van de sprekers het hoger op te zoeken. Hij wil vliegen.

De groep worstelt met de paradox van onze hedendaagse prestatie- en concurrentiemaatschappij. Het is namelijk eng om uitzonderlijk te zijn, maar ook eng als anderen uitzonderlijker zijn dan jij. Bang voor haar eigen licht én het licht van de ander probeert de groep krampachtig bij elkaar te blijven, terwijl ze bij iedere poging steeds meer neerstort.

Flying High is een een talige, ’90-inspired voorstelling waarin menselijk gedrag wordt uitvergroot.

 

Volg Eva van Kleef en Maria Marbus

Facebook Instagram
Over de makers

Eva van Kleef (1998) en Maria Marbus (1996) zijn in 2021 afgestudeerd aan de regieopleiding en de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Tijdens hun schooltijd hebben ze meermaals hun krachten gebundeld. Ze vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor Griekse mythologie, verteltheater en taal.

Hun werk gaat altijd over menselijk gedrag en hoe mensen zich tot elkaar verhouden. In hun voorstellingen prikken ze door menselijke maskers heen, door ze juist uitvergroot zichtbaar te maken. Door met zelfspot, ironie, maar ook begrip naar de wereld te kijken creëren ze theatrale kijkdozen die een deur naar verandering willen openen. Altijd met humor en een scherp oog voor hedendaags taalgebruik.

In Flying High werken ze voor de tweede keer samen met acteurs Bob Ott, Jelmer de Groot en Valentijn de Jonge en scenografe/kostuumontwerpster Sara Schoon.

 

 

Eva van Kleef
Regie en tekst
Maria Marbus
Spel en tekst
Bob Ott
Spel
Jelmer de Groot
Spel
Valentijn de Jonge
Spel
Sara Schoon
Scenografie en kostuum
Thijs Bremmers
Muziek

Regie: Eva van Kleef

Tekst: Eva van Kleef en Maria Marbus

Spel: Bob Ott, Jelmer de Groot, Maria Marbus en Valentijn de Jonge

Kostuum en Scenografie: Sara Schoon

Muziek: Thijs Bremmers

Tekstbegeleiding: Rik van den Bos

Met dank aan Toneelacademie Maastricht

Geinspireerd op de mythe van Daedalus en Icarus uit Ovidius’ Metamorfosen.