For a Long Time Now

Diane Mahín & Manuel Groothuysen

Likeminds Noord

08 sep.

donderdag

21:00-21:30

09 sep.

vrijdag

19:15-19:45

10 sep.

zaterdag

21:00-21:30

11 sep.

zondag

16:00-16:30

In deze performance ontmoeten we twee figuren die vastzitten in een audioloop. De audioloop wordt in stand gehouden door een geluidsmachine die de bewegingen, woorden en adem van de figuren herdefinieert in de loop.

Door hun onderdanigheid vervaagt het verschil tussen henzelf en de technologie. Een van hen besluit de loop te ontsnappen, maar met iedere poging daartoe wordt de loop versterkt mede door het handelen van de ander.

Entree via trap, geen lift aanwezig.

Let op: luide geluidsperformance

Volg Diane Mahín & Manuel Groothuysen

Instagram
Over de makers

Na samen te zijn opgegroeid als Nederlands-Iraanse broer en zus, keerden Diane Mahín en Manuel Groothuysen terug naar hun geboorteplaats om zich te ontwikkelen als performance kunstenaars aan Toneelacademie Maastricht. Voordat zij de overstap naar de podiumkunsten maakten, studeerden zij sociale- en geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Wanneer zij als collectief samenwerken, ontmoeten Diane en Manuel elkaar in hun existentialistische en absurdistische blik op alledaagse (inter)acties, in hun fascinatie met geluidswerelden, en in hun expliciete en statische visuele taal. Ze zijn gefascineerd door de manier waarop mensen onderhevig zijn aan de manipulatie van (non-)menselijke krachten. Dit resulteert in performatieve werken die vorm geven aan gedragingen van mensen die ontstaan in gefabriceerde en onontkoombare patronen. 

 

Diane Mahín
Maker/performer
Manuel Groothuysen
maker/performer

Concept, performance en geluidsontwerp – Diane Mahín & Manuel Groothuysen

Techniek – Judith Engelen

Met dank aan – Toneelacademie Maastricht, Peter Missotten, the spectrum space, Instrument Inventors Initiative