FRIEDA BELINFANTE – een one woman spektakelmusical

Esther Lindenbergh

De Kleine Komedie

10 sep.

zaterdag

18:30-19:40

10 sep.

zaterdag

21:00-22:10

11 sep.

zondag

16:00-17:10

11 sep.

zondag

19:00-20:10

FRIEDA BELINFANTE – de one woman spektakelmusical vertelt het waanzinnige levensverhaal van Frieda Belinfante: verzetsheld, cellist, queer vrouwenliefhebber en de eerste vrouw ooit die haar eigen symfonieorkest dirigeerde. Ervaar hoe al je zintuigen worden geprikkeld in een verhaal vol spanning, actie, avontuur en romantiek. En dat alles door één actrice.

Laat je onderdompelen in deze ode aan één van de meest formidabele vrouwen uit de Amsterdamse geschiedenis: Frieda Belinfante.

We volgen haar jeugd in Amsterdam, haar ontluikende geaardheid waar ze open over was, de oorlogsjaren, haar depressie die daaruit volgde en haar nieuwe leven in Amerika waar ze een succesvol dirigente werd en haar grote liefde vond.

Esther Lindenbergh speelt, zingt, musiceert, aromatiseert, manipuleert, animeert, condenseert en kwinkeleert in dit ambitieuze solospektakel van internationale allure, waarvan gefluisterd wordt dat het, wanneer in 2056 niet meer wordt verlengd, Soldaat van Oranje zal opvolgen.

—– Leuk nieuws! Deze voorstelling is een double bill met Pieter Perry’s ‘Het is een voorrecht om mij te zijn’. De duur van deze voorstellingen samen zijn 70 minuten, en zijn met hetzelfde kaartje te bezoeken. Gratis aangeboden aan jou door Fringe!—–

"Bijzondere voorstelling in een intieme setting, indringend op een ongedwongen manier."

"Een boeiende voorstelling over het veelbewogen leven van een Joodse vrouw die in de vorige eeuw leefde. Zeer goed geacteerd door de veelzijdige actrice, zangeres en muzikante."

"Het verhaal, de presentatie, de performance, het betrekken van het publiek; het was top!"

Over de makers

Esther Lindenbergh

Actrice | Zangeres | Violiste | Danseres | Theatermaker

Na het behalen van haar propedeuse aan Dansacademie Lucia Marthas te Groningen in 2012 vervolgde Esther haar opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater te Amsterdam waar zij in 2016 afstudeerde.

Tijdens haar opleiding was zij al te zien in de theatervoorstellingen ‘Sonneveld in DeLaMar’ van Stage Entertainment Nederland, ‘Willem Ruis – De show van zijn leven’ van Janke Dekker Producties en ‘We Want More!’ van Bos Theaterproducties.

Van 2016 tot 2020 was Esther deel van het orkest van Tineke Schouten als zangeres, actrice, violiste, danseres, celliste en fluitiste in de voorstellingen ‘T-Splitsing’ (2016 – 2018) en ‘Highlights’ (2018-2020).

In 2018 speelde Esther in de succesvolle muziektheatervoorstelling ‘Hold On’ op Theaterfestival Boulevard te ‘s-Hertogenbosch als actrice, zangeres en violiste onder regie van Sytske van der Ster.

Van 2019 t/m 2021 was Esther te zien in de kindervoorstelling ‘Wagners Ring’ van Garage TDI als actrice, zangeres, violiste, celliste en fluitiste.

In juli 2021 speelde Esther in de voorstelling ‘Nachtvlinder’ van Theatergroep De Opposanten te Zwolle. Daarnaast tourde zij door Nederland met het liedjesprogramma ‘Liedpost’ (mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten).

Ook is Esther internationaal op televisie te zien in de Disney jeugdserie ‘Find me in Paris’ in de rol van ballerina Jenna Bicks in seizoen 2 en 3. Deze serie is in Nederland te zien op Videoland.

Esther Lindenbergh
Spel
Sytske van der Ster
Regie
Sietse Remmers
Script
Frank Irving
Muziek
Céline Buren
Dramaturgie
Aisa Lafour
Choreografie
Aldo Vreeburg
Kostuum
Judith Mink | Mink Theaterproducties
Productie