GOSH! – This is Love!

Bustie La Tish & Friends

Boom Chicago

03 sep.

vrijdag

21:45-22:45

04 sep.

zaterdag

17:30-18:30

10 sep.

vrijdag

20:30-21:30

10 sep.

vrijdag

22:30-23:30

GOSH! neemt je mee op een ontdekkingstocht naar de betekenis van liefde in een feministische wereld. Bustie La Tish brengt een groep van krachtige burlesque- en drag artiesten samen, klaar om hun lichaam en ziel bloot te geven. Bereid je voor op een opzwepende rit in de ‘achtbaan van emoties’ die we liefde noemen. Wat is liefde zonder het patriarchaat? Laat je tijdens onze voorstelling meevoeren om hierachter te komen.

In deze roerige tijden van politieke en maatschappelijke onrust, willen wij met onze voorstelling ‘GOSH! – This Is Love’ het publiek eraan herinneren dat we weliswaar allemaal mensen met verschillende lichamen en identiteiten zijn, maar dat we uiteindelijk allemaal dezelfde gemeenschappelijke behoefte delen: liefde.

In vier voorstellingen, die tijdens het Amsterdam Fringe Festival te zien zijn, laten diverse artiesten met verschillende culturele en kunstzinnige achtergronden hun interpretatie van liefde zien. In de voorstelling worden verschillende facetten van liefde onderzocht: romantische liefde, fysieke liefde, onbeantwoorde liefde, hartzeer, zelfliefde en huidhonger.

De naam ‘GOSH!’ staat voor: Good Old Sexy Happening! In de voorstelling zal het publiek actief betrokken worden bij de performances. Door het publiek mee te slepen in de energie die de artiesten teweegbrengen en door een fysieke en emotionele reactie uit te lokken bij het publiek, ontstaat er een energetische wisselwerking, waardoor de show een beleving – een happening – wordt. 

De voorstelling zal aandacht schenken aan maatschappelijke kwesties, seksualiteit en politiek. Drag, burlesque, spoken word en andere underground expressievormen zullen in een show van 60 minuten de revue passeren. Naast inclusiviteit op gebied van leeftijd, gender, afkomst en lichamelijke beperkingen, willen wij in onze voorstelling diversiteit van performances in acht nemen. Wij willen artiesten en publiek kennis laten maken en in aanraking laten komen met performances en disciplines uit verschillende artistieke culturele gemeenschappen. Door nadruk op inclusiviteit te leggen, willen we de zichtbaarheid van artiesten en disciplines vergroten die naar onzes inziens niet vaak genoeg een podium krijgen. Daarnaast wil GOSH! een ‘sex-positive’ platform bieden aan kunstenaars die vertegenwoordigen waar we voor staan​, namelijk ‘intersectioneel feminisme’. GOSH! zal bruggen bouwen tussen de verschillende underground gemeenschappen in Amsterdam en banden versterken tussen artistieke minderheidsculturen door artiesten, expressievormen en publiek bij elkaar te brengen.

 

Volg Bustie La Tish & Friends

Facebook Instagram
Over de makers

Bustie la Tish is een in Amsterdam gevestigde ‘plus-size’ burlesque artiest. Ze is in de burlesque scene bekend in heel Nederland en treedt sinds 2016 ook internationaal op. Haar acts zoeken de grenzen op van absolute komedie tot het meer experimentele ‘cake-sitting’. In 2020 ging haar nieuwste werk in première; een eerbetoon aan slachtoffers van aanranding.

Bustie is sinds 2016 lid van het oudste en meest progressieve drag house van Amsterdam, The House of Hopelezz. In samenwerking met het huis maakt Bustie regelmatig performancekunst met een grote groep queer, trans- en non-binaire artiesten. 

In 2019 produceerde Bustie la Tish haar eerste show op het Amsterdam Fringe Festival; de feministische burlesque show ‘PUSSY GRABS BACK!’. Alle vier de voorstellingen waren uitverkocht.

Dankzij Bustie’s baan als marketingmanager brengt ze jarenlange zakelijke en marketing ervaring mee in haar kunstproducties, waarbij ze gemakkelijk door sociale media, budgetbestanden en projecttijdlijnen navigeert. In 2021 lanceerde Bustie haar podcast Work B * tch, waar ze eenvoudige zakelijke tips deelt om artiesten te helpen hun bedrijf te laten groeien. Ze zal een online workshop over dit onderwerp geven tijdens de internationale burlesque conferentie BurlyCon in juli 2021.

 

Ginny Vie Fauve is een queer burlesque- en club artiest uit Groningen, waar ze sinds 2015 optreedt in de clubscene. Met name gelinkt aan Paradigm, een klimaat bewuste club die vooral op community basis draait waarbij iedereen welkom is. De club staat bekend om de artistieke invulling van diverse evenementen.

In 2017 maakte Ginny haar debuut als burlesque performer bij de Amsterdam School of Burlesque. Ze treedt vanaf dit moment door heel Nederland op, maar vooral in de Amsterdamse burlesque scene. Zo heeft ze het podium beklommen van Boom Chicago en diverse subculture evenementen. Vanaf 2018 treedt ze ook internationaal op en doet festivals aan in onder andere Iseo-Italië, Berlijn-Duitsland en Oslo-Noorwegen. Daarnaast staat ze meerdere dagen met burlesque optredens en ‘empowerment’ en ‘body-positivity’ workshops op het International Women’s Festival op Lesbos Griekenland, waar vooral queer vrouwen op af komen vanuit de hele wereld.

Ginny produceerde eerder in 2019 twee uitverkochte Feministische burlesque shows in Groningen. Ze betrok daar door middel van marketing en haar netwerk de queer scene bij. Hier boort ze daarmee nieuwe doelgroepen aan voor burlesque, een aanwinst voor cultureel Groningen.

 

Maggie Leroux is sinds 2014 betrokken in de Nederlandse burlesque gemeenschap en heeft sinds die tijd aan vrijwel alle grote Nederlandse burlesque producties meegewerkt als zogeheten ‘stagekitten’. Een stagekitten is een combinatie van stagemanager en stagehand, die ervoor zorgt dat een burlesque show (voor, tijdens en na de show) soepel verloopt. Naast burlesque shows, zoals The International Burlesque Circus (Xarah von den Vielenregen), The Dead Sexy Club, The Blue Moon Cabaret, Burlesque Kingdom (Fay Loren), Burlesque Freak Out (Marco ‘Charley’ Buschman), Pussy Grabs Back! (Bustie la Tish), The Amsterdam School of Burlesque Showcases (Flora Gattina), heeft Maggie ook gewerkt voor nationale en internationale burlesque festivals, zoals de Amsterdam Burlesque Awards, het Bruxelles Burlesque Festival, Glasgow Festival of Burlesque en The Croatian Burlesque and Cabaret Festival.

Maggie is een vrolijk en ietwat brutaal personage, als een moderne nar wiens kap met bellen is vervangen door luipaardprint outfit en de scepter door een bezem. Ze is een sleutelfiguur tussen het publiek, de burlesque crew en de artiesten. Maggie zorgt ervoor dat artiesten zonder zorgen hun beste optreden kunnen geven, dat de show soepel verloopt en dat het publiek een geweldige tijd heeft. Haar grootste droom is een positieve, inclusieve, maar vooral veilige internationale burlesque gemeenschap.

 

Onze dank gaat uit naar:

  • Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
  • BLKSM media
  • Waves of Burlesque
  • Rinse Fokkema
  • Sergei Rafaël Xavier Kogeldans
  • Paradigm