GOSH! – This is Love!

Bustie La Tish & Friends

Boom Chicago

03 sep.

vrijdag

21:45-22:45

04 sep.

zaterdag

17:15-18:15

10 sep.

vrijdag

20:30-21:30

10 sep.

vrijdag

22:30-23:30

GOSH! neemt je mee op een ontdekkingstocht naar de betekenis van liefde in een feministische wereld. Bustie La Tish brengt een groep van krachtige burlesque- en drag artiesten samen, klaar om hun lichaam en ziel bloot te geven. Bereid je voor op een opzwepende rit in de ‘achtbaan van emoties’ die we liefde noemen. Wat is liefde zonder het patriarchaat? Laat je tijdens onze voorstelling meevoeren om hierachter te komen.

LET OP!  Koop je tickets in meervoud om bij elkaar te kunnen zitten.
Dit in verband met de 1,5 meter afstand regeling.

Sexy, ondeugend en activistisch: GOSH! staat voor ‘a Good Old Sexy Happening’.

 

Drag kings & queens, erotische dansers en burlesque artiesten verenigingen zich in één voorstelling terwijl onze fenomenale Master of Ceremonies je begeleidt in een opzwepende ‘achtbaan van emoties’ die we liefde noemen.

 

We zijn bezield en we spelen met het concept van liefde, gender en seksualiteit in de vorm van lip-syncs, spoken word, comedy, dans en striptease. Elke performer vertegenwoordigt een persoonlijke interpretatie van liefde, of dat nu passie of hartzeer is. De voorstellingen zijn een pikante mengelmoes van humor, poëzie en politiek.

 

GOSH! staat krachtig voor intersectioneel feminisme. Naast inclusiviteit op gebied van leeftijd, gender, afkomst en lichamelijke beperkingen, willen wij in onze voorstelling diversiteit van performances laten zien.

 

Wat is liefde zonder het patriarchaat? Laat je tijdens onze voorstelling meevoeren om hierachter te komen. We kunnen alvast verklappen dat er veel regenbogen en glitter voorbijkomen…

 

Volg Bustie La Tish & Friends

Facebook Instagram
Over de makers

Bustie la Tish is een in Amsterdam gevestigde ‘plus-size’ burlesque artiest. Ze is in de burlesque scene bekend in heel Nederland en treedt sinds 2016 ook internationaal op. Haar acts zoeken de grenzen op van absolute komedie tot het meer experimentele ‘cake-sitting’. In 2020 ging haar nieuwste werk in première; een eerbetoon aan slachtoffers van aanranding.

Bustie is sinds 2016 lid van het oudste en meest progressieve drag house van Amsterdam, The House of Hopelezz. In samenwerking met het huis maakt Bustie regelmatig performancekunst met een grote groep queer, trans- en non-binaire artiesten. 

In 2019 produceerde Bustie la Tish haar eerste show op het Amsterdam Fringe Festival; de feministische burlesque show ‘PUSSY GRABS BACK!’. Alle vier de voorstellingen waren uitverkocht.

Dankzij Bustie’s baan als marketingmanager brengt ze jarenlange zakelijke en marketing ervaring mee in haar kunstproducties, waarbij ze gemakkelijk door sociale media, budgetbestanden en projecttijdlijnen navigeert. In 2021 lanceerde Bustie haar podcast Work B * tch, waar ze eenvoudige zakelijke tips deelt om artiesten te helpen hun bedrijf te laten groeien. Ze zal een online workshop over dit onderwerp geven tijdens de internationale burlesque conferentie BurlyCon in juli 2021.

 

Ginny Vie Fauve is een queer burlesque- en club artiest uit Groningen, waar ze sinds 2015 optreedt in de clubscene. Met name gelinkt aan Paradigm, een klimaat bewuste club die vooral op community basis draait waarbij iedereen welkom is. De club staat bekend om de artistieke invulling van diverse evenementen.

In 2017 maakte Ginny haar debuut als burlesque performer bij de Amsterdam School of Burlesque. Ze treedt vanaf dit moment door heel Nederland op, maar vooral in de Amsterdamse burlesque scene. Zo heeft ze het podium beklommen van Boom Chicago en diverse subculture evenementen. Vanaf 2018 treedt ze ook internationaal op en doet festivals aan in onder andere Iseo-Italië, Berlijn-Duitsland en Oslo-Noorwegen. Daarnaast staat ze meerdere dagen met burlesque optredens en ‘empowerment’ en ‘body-positivity’ workshops op het International Women’s Festival op Lesbos Griekenland, waar vooral queer vrouwen op af komen vanuit de hele wereld.

Ginny produceerde eerder in 2019 twee uitverkochte Feministische burlesque shows in Groningen. Ze betrok daar door middel van marketing en haar netwerk de queer scene bij. Hier boort ze daarmee nieuwe doelgroepen aan voor burlesque, een aanwinst voor cultureel Groningen.

 

Maggie Leroux is sinds 2014 betrokken in de Nederlandse burlesque gemeenschap en heeft sinds die tijd aan vrijwel alle grote Nederlandse burlesque producties meegewerkt als zogeheten ‘stagekitten’. Een stagekitten is een combinatie van stagemanager en stagehand, die ervoor zorgt dat een burlesque show (voor, tijdens en na de show) soepel verloopt. Naast burlesque shows, zoals The International Burlesque Circus (Xarah von den Vielenregen), The Dead Sexy Club, The Blue Moon Cabaret, Burlesque Kingdom (Fay Loren), Burlesque Freak Out (Marco ‘Charley’ Buschman), Pussy Grabs Back! (Bustie la Tish), The Amsterdam School of Burlesque Showcases (Flora Gattina), heeft Maggie ook gewerkt voor nationale en internationale burlesque festivals, zoals de Amsterdam Burlesque Awards, het Bruxelles Burlesque Festival, Glasgow Festival of Burlesque en The Croatian Burlesque and Cabaret Festival.

Maggie is een vrolijk en ietwat brutaal personage, als een moderne nar wiens kap met bellen is vervangen door luipaardprint outfit en de scepter door een bezem. Ze is een sleutelfiguur tussen het publiek, de burlesque crew en de artiesten. Maggie zorgt ervoor dat artiesten zonder zorgen hun beste optreden kunnen geven, dat de show soepel verloopt en dat het publiek een geweldige tijd heeft. Haar grootste droom is een positieve, inclusieve, maar vooral veilige internationale burlesque gemeenschap.

 

Onze dank gaat uit naar:

  • Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
  • BLKSM media
  • Waves of Burlesque
  • Rinse Fokkema
  • Sergei Rafaël Xavier Kogeldans
  • Paradigm