Hero / Banlaoch

Sinéad O’Brien

De Ceuvel

01 sep.

donderdag

20:00-20:55

07 sep.

woensdag

19:15-20:10

08 sep.

donderdag

19:15-20:10

08 sep.

donderdag

21:15-22:10

Een verhalenshow met een randje. Een mix van persoonlijke verhalen en grote Ierse mythen. Een verkenning van liefde & angst, verslaving & genezing.

De grote Ierse held Fionn Mc Cool neemt het koude water in zijn handen. De gewonde man wacht onderaan de heuvel. Slechts een paar druppels water van Fionn zullen hun wonden genezen en hun leven herstellen. Fionn denkt aan de mooie Grainne en laat het water uit zijn vingers lopen.

Sinead groeide op in een gezin met geestelijke gezondheidsproblemen en verslaving, maar denkt dat ze alles bij elkaar genomen zich goed heeft aangepast. Een echt papa’s meisje, haar vader was haar held. Mam is gek, pap is de leukste. Maar als ze opgroeit en haar vader een terugval krijgt, worden ze beiden gedwongen om de harde waarheid onder ogen te zien en de verhalen die ze zichzelf vertelden om te overleven opnieuw te onderzoeken.

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie. 

Volg Sinéad O’Brien

Instagram
Over de makers

Sinead is actrice, verhalenverteller en theatermaker. Ze komt oorspronkelijk uit Ierland. Sinead werkt samen, faciliteert workshops en gemeenschapsprojecten. Ze werkt samen met schrijvers en gemeenschappen om verhalen en scripts voor voorstellingen te vinden en te ontwikkelen. Eerdere voorstellingen zijn onder andere: “No One is Coming” (Amsterdam Storytelling Festival 2020, Praag Fringe 2021, Bitesize Festival Riverside Studios Londen 2022). “De Odyssee” (De Ceuvel 2022) en meest recent Boslab Theaterfestival 2022. Sinead gelooft dat iedereen een verhaal heeft dat de moeite waard is om te vertellen en ze is gepassioneerd om mensen te helpen hun stem te vinden.

Sinead O'Brien
Storyteller