Herstel werkzaamheden

Bregt van Deursen

't Zonnehuis

07 sep.

dinsdag

19:00-19:40

08 sep.

woensdag

21:15-21:55

09 sep.

donderdag

19:30-20:10

10 sep.

vrijdag

21:30-22:10

Drie jonge vrouwen ontrafelen Murphy’s Law. Zijn sommige dingen daadwerkelijk onontkoombaar? En leg je je daar dan bij neer, of is een herkansing mogelijk?

On the road again
Goin’ places that I’ve never been
Seein’ things that I may never see again
And I can’t wait to get on the road again

Twee vrouwen staan in de berm met hun duim omhoog, het is een kunstperformance. Ze liften in bruidsjurk van Milaan naar Jeruzalem met als doel te bewijzen dat wie vertrouwen geeft, er iets goeds voor terugkrijgt. Drie weken na vertrek, verdwijnt een van de twee vrouwen…

Was dit einde onontkoombaar? Is het zo dat anything that can go wrong, will go wrong? Drie jonge vrouwen vertellen hun verhaal in Herstelwerkzaamheden: een muzikale theatervoorstelling over liftreis vol avontuur, Murphy’s Law en vertrouwen.

"Bregt van Deursen en Ilse Geilen vallen op met hun verstilde ode aan de nummers 2 in onze maatschappij. ... De nummer 2 is immers per definitie de voorwaarde voor de nummer 1, en ze verdienen daarom van harte het voetstuk waar ze zo ontzettend hard niet op zitten te wachten."

Sander Janssens (de Theaterkrant) - over 'Over winnen', de vorige voorstelling van Bregt van Deursen

Volg Bregt van Deursen

Instagram
Over de makers

Over Bregt van Deursen
Bregt studeerde in 2020 af aan de opleiding Docent Theater ArtEZ Hogeschool voor Kunsten te Arnhem. Als theatermaakster heeft ze een sterke fascinatie voor waar journalistiek en storytelling elkaar kruisen. Waar (waargebeurde) verhalen een ingang zijn om een universeler thema aan te snijden.

In haar werk is ze altijd op zoek naar de gelijkwaardige dialoog met haar publiek. Ze is werkzaam als context-programmamaker bij Over het IJ Festival.
Voor Herstelwerkzaamheden deed zij tijdens haar afstudeerjaar een gelijknamig onderzoek. De voorstelling borduurt daarop voort.

Regie: Bregt van Deursen, regie-assistentie: Sanne van Boetzelaer, spel: Esther Ymkje van Steenis, Minne Thomas, Lina Bravo Rebolledo, posterontwerp: Franziska Froebe, marketing & PR: Iris Kodde

Dit project wordt mede-mogelijk gemaakt door: Janivo Stichting, Schakel025, Stichting Heij Konijn en het Amarte Fonds.