Land Van Glas

Liesbeth Vreeburg, Julie Kurris, Vitaly Medvedev

Old School

08 sep.

dinsdag

19:30-20:15

08 sep.

dinsdag

21:30-22:15

10 sep.

donderdag

18:30-19:15

10 sep.

donderdag

20:45-21:30

Land van Glas is een muzikale trip in een installatie van glas en metaal. Een zoektocht naar de grenzen tussen schoonheid, gevaar en fragiliteit. Land van Glas gaat over het durven dromen. De kans op slagen doet er niet toe. In de scherven die overblijven liggen nieuwe dromen. Als de mislukking deel wordt van het lukken, kan alles.

‘Vroeg of laat barst er eentje, maar ook dat is het leven, wonderbaarlijk leven’.  – Alessandro Baricco

Land van Glas is een instrument, een voorstelling en een installatie. Via het breekbare, zuivere en scherpe glas willen we jullie uitnodigen in onze waan te treden. Waar we verder kunnen dromen dan de grenzen van het mogelijke.

Volg Liesbeth Vreeburg, Julie Kurris, Vitaly Medvedev

Instagram
Over de makers

Liesbeth Vreeburg is harpiste en performer, actief in een verscheidenheid van muzikale werelden. Ze combineert het spelen van kamermuziek met het uitvoeren van gloednieuwe composities en het creeren van haar eigen werk.  Ze houdt ervan om te werken op de kruising van disciplines waar beeld, klank en woord in elkaar overvloeien.

Ook is ze oprichter van Liminale, samen met harpiste Idske Bakker. Liminale is een platform dat onderzoek doet naar de zintuiglijke beleving van muziek.

Liesbeth studeerde harp aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. Ze behaalde zowel haar bachelor als haar master cum laude. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in het hedendaagse repertoire voor harp. Daarnaast verdiepte ze zich in de historische uitvoeringspraktijk van de enkelvoudige pedaalharp uit de 18e eeuw.

Enkele jaren daarna werd ze toegelaten tot de master muziektheater T.I.M.E aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ze onder andere bij Paul Koek, Paul Slangen, Gosse de Kort, Ibelisse Guardia Ferragutti, Jochem van Tol and Frank Rosaly. Deze twee-jarige opleiding was een onderzoek naar interdisciplinariteit in de kunsten, met de focus op muziektheater.

Julie Kurris volgde de master muziektheater bij T.I.M.E. aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in samenwerking met De Veenfabriek met als artistiek leider en mentor Paul Koek. Voor deze master rondde ze haar bachelor af aan het KASK in Gent, departement Drama (2016).

Julie onderzoekt de kruisbestuivingen tussen muziek, theater, dans en beeldende kunst. Ze werkt samen met beeldend kunstenaar Amber Rijcken in hun kunstencollectief Roer, waarin ze samen verschillende disciplines bij elkaar willen brengen om elkaars krachten in te zetten en te gebruiken. Roer is ook een maatschappelijk geëngageerde groep. Ze gaat samenwerkingen aan met met Annelie Koning (stem), Liesbeth Vreeburg (harp, theatermaker), Gerjan Piksen (componist), Lukas Wiegerink (componist) en Dodó Kis (blokfluit) e.a..

Naast maker is Julie ook een interdisciplinair speler. Zowel in het theater als in de muziek. In de muziek maakt ze gebruik van tekst muzikalisering, zang en haar lachkeyboard: een sampler met allerlei lachsampels. In theater is ze zowel muzikaal en fysiek actrice. Door haar grote nieuwsgierigheid leert ze gemakkelijk een nieuwe vaardigheid. Ze blijft steeds spelen en in beweging waardoor ze deze gemakkelijk eigen kan maken. Ze heeft een zeer eigen aanwezigheid die in alle richtingen uit kan gaan en naar dat ene specifieke punt kan terugkeren. Ze speelde als kind lang bij de Kopergietery in Gent, speelde met Simon De Vos, Frans Van der Aa bij 4hoog, Paul Koek, Huba De Graaff e.a. Hiermee reisde ze reeds naar Spanje, Canada en Japan.

Credits:

Concept: Liesbeth Vreeburg en Julie Kurris
Performers: Liesbeth, Julie en Vitaly Medvedev

Decor: Tamar Blom en Thijs Rijkers

Coaching: Genevieve Murphy

Geïnspireerd door ‘Land van Glas’ van Alessandro Baricco
Mede mogelijk gemaakt door: maakgemeenschap De Hoop, AFK en De Brakke Grond