Het Leven van een Beginner

Joost de Haas & Gerrit Dragt

Frascati 2

02 sep.

vrijdag

20:00-20:45

03 sep.

zaterdag

20:00-20:45

04 sep.

zondag

19:00-19:45

04 sep.

zondag

21:00-21:45

Een muzikaal epos over iemand die een verkeerd bezorgd pakketje naar het juiste adres gaat brengen, en een heel leven later pas weer thuis komt. Met Joost en Gerrit als vertellers, hoofdpersonen, gitaristen, drummers, klarinettisten, zangers en alle figuranten. Verteld als een sprookje waarin dagelijkse en magische situaties elkaar afwisselen, en symbool staan voor de grote vragen en avonturen in ons leven.

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie.

“U kunt het óf weggooien, of natuurlijk zelf even langsbrengen”, is het telefonische advies van De Post, over het pakketje dat al een tijdje foutief in het huis van onze hoofdpersoon ligt. Daar begint zijn reis.

Al snel is zowel zijn doel als de realiteit uit het oog verloren. Het wordt een avontuur langs alle grote emoties de we als mens meemaken. Er komen allerlei figuren op zijn pad. Figuren die grote vragen stellen, nieuwe dingen laten zien, van alles van hem willen, irritant zijn of juist heel lief, vaak nieuwe inzichten opleveren en altijd weer weggaan.

Het is grappig maar niet ironisch, surrealistisch maar toch herkenbaar, muzikaal, en hopelijk ontroerend.

Voor ons is het een zoektocht over hoe mensen elkaar al eeuwen verhalen vertellen. Van willekeurige sterren maken we sterrenbeelden. Van willekeurige gebeurtenissen scheppen we logische levenspaden. Omdat we de willekeur niet aankunnen.

Met deze voorstelling brengen we een ode aan de kant in ons die het durft níet te weten.
 De kant die juist geniet van willekeur en onlogische wendingen. 
En we vieren onze bange zelf, die met grote fantasie een logisch leven bij elkaar verzint.

De welwillendheid om een beginner te zijn is altijd het beste gebed voor een kunstenaar. De nederigheid en openheid van een beginner leiden naar ontdekkingswerk. Ontdekkingswerk leidt naar succes. Het begint allemaal bij het begin, met de eerste kleine en angstaanjagende stap.

Julia Cameron in 'The Artist's Way'

Volg Joost de Haas & Gerrit Dragt

Instagram
Over de makers

Hallo. Wij zijn Joost en Gerrit. We vinden elkaar in de voortdurende vraag: ben ik op de goeie plek? In de wereld, op carrièregebied, en in onze ontwikkeling als mens. De inhoud van de voorstelling weerspiegelt deze thematiek. We nemen de grote lessen, doelen en angsten uit ons eigen leven en vertalen die naar surrealistische karakters en situaties.

Gerrit Dragt (1980)

Gerrit Dragt studeerde in 2005 af aan de Academie voor Theater (toen nog gevestigd in Eindhoven). Na zijn afstuderen heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige speler en muzikant. In 2007 richtte hij samen met vier collega’s (Huub Smit, Martijn Crins, Bram Gerrits en Twan van Bragt) theatercollectief De Bloem van de Natie op. Hij speelde jaren klarinet en gitaar bij de band Malibu en werkte daar ook als componist. Gerrit Dragt speelde onder andere bij Opium voor het Volk, het Zuidelijk Toneel, Afslag Eindhoven, De Toneelschuur en Hoge Fronten/Lieke Benders.

Joost de Haas (1988)

Joost de Haas is ontwerper van muziek, beeld en taal. Veel van zijn werk vond plaats in en rond de theatersector. Dit is zijn eerste eigen voorstelling.

+ Eindregisseur Sanne Nouws (1986)

Sanne Nouws (1986) studeerde af aan de regie-opleiding van Amsterdam in 2013, werkte voor verschillende grote gezelschappen zoals Orkater en Mugmetdegoudentand, en is nu artistiek leider van haar eigen (jeugd)theatergezelschap. House of Nouws ontvangt meerjarige subsidie van fonds podiumkunsten, provincie Noord Brabant en de gemeente Tilburg. Vanuit theater De Nieuwe Vorst maakt H of N licht ontregelende shows voor jeugd (en soms voor volwassenen) die te zien zijn in Brabant en ver daarbuiten en waarin het publiek vaak een belangrijke rol speelt, of wordt bespeeld.

Joost de Haas
Schrijver, muzikant, speler
Gerrit Dragt
Schrijver, muzikant, speler
Sanne Nouws
Eindregisseur

Wij danken het Amsterdams Fonds voor de Kunst voor hun bijdrage. Zonder hun vertrouwen en toekenning was het niet gelukt dit project te realiseren. Ook danken we het Prins Bernhard Cultuurfonds voor hun bijdrage aan onze crowdfunding via Voordekunst.