Het Onbenoembare

De Nutteloze Arbeider van de Onderwereld

Perdu

03 sep.

zaterdag

19:00-20:00

04 sep.

zondag

17:30-18:30

08 sep.

donderdag

21:15-22:15

09 sep.

vrijdag

21:15-22:15

Het Onbenoembare is een talig toneelstuk over onbeschrijfelijke monsters en de poging deze monsters te bedwingen. Met de muffe fratsen van een verlaten spookattractie voert Het Onbenoembare je mee langs een eeuwenoud mysterie omtrent de geboorte van een monsterlijk kind in het Massachusetts van de late 17de eeuw. Ben jij ook zo iemand die gelooft dat de absolute waarheid binnen het bereik van de mensheid ligt? Of juist niet? Kom kijken dan.

Volg De Nutteloze Arbeider van de Onderwereld

Facebook Instagram
Over de makers

Onder de vlag van Stichting De Nutteloze Arbeider van de Onderwereld maakt acteur-theatermaker Jasper van der Pijl (ArtEZ toneelschool lichting 2020) theatervoorstellingen.

In het theater van De Nutteloze Arbeider staat het menselijk verlangen naar een narratief centraal. De Nutteloze probeert met haar voorstellingen steeds weer een groots, gulzig, schrokkerig verhaal op te zetten waar iedereen in wil verdwijnen – een narratief waar ieder publiekslid zich gewillig door laat verslinden. In die poging blijft altijd een bewustzijn over het feit dat dit gulzige narratief, met het uiteindelijke vallen van het doek, gedoemd is een hongerige dood te sterven.

De Nutteloze Arbeider verricht per slot van rekening alleen nutteloos werk.

Met Het Onbenoembare is de eerste voorstelling van De Nutteloze een feit – dan wel fictie. De voorstelling is losjes gebaseerd op een kort horrorverhaal van wijlen schrijver – en aardsvader van de kosmische horror –  H.P. Lovecraft.

Met Het Onbenoembare richten we ons tot het nerdy-niche publiek. De Lovecraft-kenners, de horrorfanaten, de filosofen.  Naderhand gaan we heel erg graag met het publiek in gesprek de thema’s van de voorstelling. De Nutteloze is momenteel met name gebiologeerd door het vraagstuk hoe theater het vertellen van verhalen kan verrijken in een tijd waarin technologie ons toestaat om compleet in verhalen te kunnen verdwijnen.

 

Spel   Piet Kooij en Jasper van der Pijl

Tekst   Jasper van der Pijl

Audiovisuele vormgeving   Simon Boer

Eindregie   Jan-Paul Buijs

Productie   Jasper van der Pijl

 

Fondsen   Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Norma Fonds, Schakel025 firestartfonds

Met dank aan Nina van Tongeren, Felix Ruiter, Bram Walter