ILLUMINATE ILLUSION

Sweder de Sitter & Julie Boellaard

CC Amstel, de Theaterzaal

07 sep.

woensdag

20:30-21:10

08 sep.

donderdag

19:30-20:10

09 sep.

vrijdag

21:15-21:55

10 sep.

zaterdag

16:30-17:10

Een illuster gewoon illusionistenduo, strijkt neer bij u in de buurt. Een magic show zoals je die nog nooit eerder hebt gezien: filosofischer dan Hans Klok en magischer dan Aleksandr Solzjenitsyn.

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie. 

Terwijl vuurwerkfonteinen verbluffend exploderen, kettingzagen verraderlijk zwieren en confettikanonnen wonderlijk uiteenspatten, scheren realiteit en fictie zowel vóór als achter de schermen rakelings langs elkaar.

De illusie in optima forma.

In Illuminate Illusion dreigen de illusionisten Devlin & Jodie Dean na jaren van succes en voorspoed voorgoed van elkaar vervreemd te raken. Het ooit zo magische duo belandt in een onvermijdelijk conflict vol van leugens en eerlijke confessies. Waar wordt de werkelijkheid bewust verborgen en wanneer openlijk onthuld? En wie is uiteindelijk verantwoordelijk voor het in stand houden van de leugen; de bedenker of de toehoorder?

‘Ze liegen,

ze weten dat ze liegen

en ze weten dat wij weten dat ze liegen.’

– Aleksandr Solzjenitsyn

Volg Sweder de Sitter & Julie Boellaard

Instagram vimeo
Over de makers

Julie Boellaard en Sweder de Sitter zijn in 2022 beiden afgestudeerd aan de HKU Acteursopleiding. Vanuit hun gedeelde gevoel voor humor en talige conflicten maken ze samen documentair-filosofische voorstellingen.

Op basis van  het eeuwenoude sprookje ‘de nieuwe kleren van de keizer’ ontstond een gedeelde fascinatie voor leugens, de waarheid en de fabelachtige wereld van het illusionisme, met als resultaat Illuminate Illusion.

Concept, tekst, spel: Julie Boellaard & Sweder de Sitter
Eindregie: Rosa van Leeuwen
Vormgeving: Kim Rombouts
Posterbeeld: Kim Winder
Scène fotografie: Gordon Meuleman
Met dank aan: Woedy Woet, Iris Jansen, HKU Theater