In het breken

Gijs De Corte

A Lab

06 sep.

maandag

20:45-21:45

07 sep.

dinsdag

20:30-21:30

11 sep.

zaterdag

20:00-21:00

12 sep.

zondag

18:00-19:00

‘In het breken’ is een romaneske theatervoorstelling over gevoelens die te dichtbij komen, daarvan weglopen en er vervolgens achter komen dat dat niet kan. Gijs De Corte neemt je in zijn afstudeersolo mee met een jongen in een zoektocht naar een manier om met het leven om te gaan wanneer zijn vertrouwen op pijnlijke manieren is beschadigd. Hoe vind je liefde na pijn? Hoe vind je rust in je hoofd? Hoe ben je mens?

"Soms ga ik op de grond liggen om te luisteren naar de geluiden van buiten. Ze doen mij denken aan dingen waaraan ik ben ontsnapt. Dingen die ik niet geworden ben. Sirenes van ziekenwagens, bijvoorbeeld. Of van politieauto’s. Dat ik die dan hoor, maar er zelf niet in hoef te liggen. Daar word ik gelukkig van."

Volg Gijs De Corte

Instagram
Over de makers

Gijs De Corte studeerde woord-muziek aan de! Kunsthumaniora in Antwerpen en studeerde in juli 2021 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Gijs liep stage in de locatievoorstelling ‘Onze Kersentuin’ van Karavaan en Makershuis Alkmaar en in de jeugdvoorstelling ‘Liegebeesten’ van Theater Sonnevanck. Hij studeerde af met zijn solo-voorstelling ‘In het breken’ onder begeleiding van Loek de Bakker en de one-take theaterfilm ‘Some Explicit Polaroids’ onder begeleiding van Sanne den Hartogh. Ook is hij te zien als Sander in de web-serie ‘Bathroom Stories’ op VRT NU.

Tijdens de lockdown zette hij een podcast-platform voor nieuwe schrijvers op: ‘Turven met Woord’.

Tekst en spel: Gijs De Corte

Productieleiding: Belle Lammers
Lichtontwerp: Sander Schaart
Componist: Mees Vervuurt

Eindregie: Loek de Bakker
Begeleiding script: Jurrian van Dongen

Met dank aan: Lois Maat, Desiree Delussu, Ingrid Wender, Simme Wouters, Thomas Spijkerman, Rosa Kreulen, Jatou Sumbunu en Sebastiaan de Bie.