Instructions on how to die at a Family Party

Esmée Begemann

Podium Mozaïek

09 sep.

vrijdag

19:30-20:15

09 sep.

vrijdag

21:30-22:15

10 sep.

zaterdag

17:30-18:15

10 sep.

zaterdag

19:30-20:15

Een interactieve theatervoorstelling over hoe verzwegen verhalen binnen een Indische familie door kunnen sijpelen in het heden. Een familie viert de verjaardag van hun vader. Alleen de vader is er nog niet. Dus ze wachten. Een voorstelling in één ruimte, over één familie, met 4 vertellers, een zwembad, wat ballonnen en elke avond een andere gast acteur die de voorstelling nog nooit heeft gezien of gelezen.

Instructions on how to die at a family party vertelt het verhaal van een tante uit de Indische familie van Esmée. Gesitueerd op een fictief verjaardagsfeest wacht je met de familie op de jarige vader. Tegen de achtergrond van een overzeese koloniale geschiedenis wordt er een poging gedaan iets van de gaten in de tijd te vullen.
Wees welkom op dit familie feest. (Indische snacks included)

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie. 

Over de makers

Esmée Begemann is een Nederlands theaterregisseur, facilitator van gesprek en performer. Ze heeft Theater Regie gestudeerd aan het RITCS in Brussel en YIP Sociaal Ondernemerschap in Zweden.
Ze is van Indische afkomst en zet zich met haar werk in binnen het debat van dekolonisatie en diversiteit in Nederland/Europa. Ze is nauw aangesloten bij Theater voor Keti Koti en bij het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag. In 2021 werd ze geselecteerd om binnen het Jakop Ahlbom Company Talentontwikkelingstraject haar research Remains of Violence te ontwikkelen. Een voorstelling waarin de interne nasleep van geweld onderzocht wordt. In 2023 zal ze samen met Ro Verwey de ITA JR regisseren.

Regie Esmée Begemann
Productie Maud Bruggeman
Techniek Megan Rietvelt
Video Mischa Penders
Beeldmateriaal Sarah Dona Manev
Met Lucas van der Vegt, Berthe Kilozo, Rosa Kreulen, Valentina Tóth

 

Deze productie wordt ondersteund door Amarte Fonds, Fringe Amsterdam