It’s Simple, I am Complex

moOv (Lucas Devroe & Izah Hankammer)

De Brakke Grond, Peepshow Palace

06 sep.

zondag

20:00-20:35

06 sep.

zondag

21:30-22:05

07 sep.

maandag

20:00-20:35

07 sep.

maandag

21:30-22:05

Twee synchroon bewegende entiteiten die zich door ruimte en tijd voortbewegen. It’s Simple, I am Complex verdiept zich in de essentie van gender: ruimte voor individualiteit, acceptatie, liefde, hartelijkheid, collectiviteit en gemeenschap. Deze voorstelling wordt zo een collectieve ontdekkingsreis naar de schoonheid en menselijkheid van samen bewegen en samen zijn.

In It’s Simple, I am Complex wordt afstand genomen van het bestaande oordeel omtrent typische ‘vrouwelijke’ en ‘mannelijke’ vormen, kwaliteiten en bewegingen. Het binaire sociale systeem dat we rond gender hebben opgebouwd, heeft in feite een veel complexere vorm dan wat dit sociaal systeem aanbiedt. Om te denken dat we dit buiten dit binaire systeem kunnen begrijpen, is ook naïef. We moeten het eerder gaan zien als een kleurenspectrum waarin we simpelweg moeten accepteren dat we allemaal verschillend en complex zijn.

Deze voorstelling is geïnspireerd door het boek ‘Animus en Anima’ van Carl & Emma Jung. De anima, zijnde de vrouwelijke kant van een individu; en de animus, de mannelijke kant van een individu, zijn twee entiteiten die in ons bestaan. Vanwege dit binair denken omtrent gender zal er altijd een deel van onze identiteit worden onderdrukt, omdat het noch bij de Animus noch bij de Anima past. Hierdoor berooft dit binair systeem ons van een kans om tot een punt te komen van volledige zelfactualisering en zelfacceptatie als mens.

We all live in a world full of complex paradoxes, run by people who are simply human.

Volg moOv (Lucas Devroe & Izah Hankammer)

Instagram vimeo
Over de makers

moOv is een samenwerking tussen Lucas Devroe (BE) en Izah Hankammer (PH/DE) en heeft als doel innovatieve manieren te ontwikkelen om naar beweging te kijken. Met de vaste overtuiging dat elk lichaam zijn eigen unieke manier van bewegen heeft, willen we het plezier van samen bewegen delen. Niet alleen door dansvoorstellingen te creëren maar ook door conceptuele ideeën uit te breiden naar interactieve werken die reflectie, speelsheid, vrijheid en samenhorigheid stimuleren. Wij geloven dat het lichaam in beweging de kracht heeft om het individu met het collectief te verbinden op een manier die hen samenbrengt als een gemeenschap.

Door deze samenwerking hopen wij het bewustzijn en de waardering voor de aanwezigheid van beweging in ons dagelijks leven te vergroten.

Concept en choreografie: Lucas Devroe

Concept en dramaturgie: Izah Hankammer

Original cast: Astrid Klein Haneveld & Jochem Eerdekens

Second cast: Astrid Klein Haneveld & Seppe Bauters

Muziekcompositie: Huy Le

Coaching: Pia Meuthen

Scenografische input: Tanja Becher