Kibra Silensio

Ritzah Statia

Maarten Luther Kerk

07 sep.

dinsdag

19:30-20:30

08 sep.

woensdag

20:30-21:30

10 sep.

vrijdag

21:00-22:00

11 sep.

zaterdag

18:30-19:30

Kibra Silensio is een solo voorstelling over 'de confidential files' die wij in onze hersenen bewaren. Waarom onderdrukken wij bepaalde ervaringen?

Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke en traumatische belevenissen? Vooral in een community waar je opgroeit met de “omdat ik het zeg” en “suck it up” attitude. Wat is het effect hiervan op latere leeftijd? En wat is je behandelwijze? De voorstelling toont op een theatrale-en muzikale wijze de zoektocht naar die ‘database’.

"Ik ben begonnen als urban danser en opgeleid als mimer en theatermaker bij de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam die altijd haar wortels heeft gehouden in de “urban”scene. Het is een andere manier van storytelling. Dat is waar ik mijn grootste inspiratie vandaan haal."

Ritzah Statia

Volg Ritzah Statia

Facebook Instagram
Over de makers

Ritzah Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spoken word performer, die vanuit de urban bronnen haar makersignatuur heeft ontwikkeld. Deze bronnen zijn voornamelijk de afro-Caribische cultuur en de hip-hop cultuur, haar Antilliaanse achtergronden de zwarte vrouw.

 

Mede mogelijk gemaakt door RIGHTABOUTNOW INC

Eindregie: Kaja van Bruggen

Sounddesign: Sem ten Haaf en dj Jasmine Perez

Makerscoaching: Marjorie Boston