Klei

Chiara Monteverde & Robbert van Hulzen

NDSM Treehouse

06 sep.

dinsdag

19:15-20:00

07 sep.

woensdag

19:00-19:45

08 sep.

donderdag

21:15-22:00

09 sep.

vrijdag

21:00-21:45

Klei is een intuïtief ritueel met een lichaam, live electronische muziek, en een heleboel klei. Een duo performance waarin danser Chiara Monteverde en muzikant Robbert van Hulzen spelen met de mogelijkheden van metamorfose. De vele vormen en toestanden die klei kan hebben, leiden het publiek een wereld binnen vol beelden en associaties, gecreëerd en vernietigd, keer op keer.

Wat als de onvermijdelijke veranderingen die we allen ondergaan, sporen zouden achterlaten op onze huid, onze lichamen, ons milieu? Kunnen een langzaam ontvouwen en een radicaal vervormen deel zijn van dezelfde metamorfose?
Klei is een duo performance waarin danseres Chiara Monteverde en muzikant Robbert van Hulzen spelen met de magie van transformatie.
De vele vormen en toestanden van klei verkennend, creëren en vernietigen de performers beelden, steeds weer, om zo de kracht van fysicaliteit en creativiteit te vieren.
In hun geïmproviseerde ritueel manipuleren, buigen, smelten, draaien, pletten, kneden, mixen Chiara en Robbert hun ruwe materialen tot nieuwe vormen die zich uitstrekken in alle richtingen in een vloeibaar proces van constante mutatie—vormen die uiteindelijk hun weg terug vinden naar de oersoep van natte klei.

Volg Chiara Monteverde & Robbert van Hulzen

Facebook Instagram vimeo youtube
Over de makers

Danseres & performer Chiara Monteverde begon met de ontwikkeling van Klei in de herfst van 2020. In december van dat jaar sloot geluidskunstenaar Robbert van Hulzen zich bij haar aan tijdens een residentie in Galerie Cunst-Link in Brussel, die ze afsloten met een urenlange performance achter een groot raam, waarbij toegewijde toeschouwers & toevallige passanten werden uitgenodigd om zo lang te blijven kijken als ze wilden.
In juni 2021 voerden ze het stuk op in een oud fabrieksgebouw (onderdeel van een Artist Commons festival), het publiek verspreid door de ruimte.
Bij United-C (Seasoning, herfst 2021) speelden ze kortere versies: mensen kwamen binnen voor een vaste lengte, konden dan ofwel naar andere voorstellingen gaan kijken of langer bij Klei blijven, en/of later terugkomen.
Chiara Monteverde is een Italiaanse danseres en performer gevestigd in Brussel. Ze werkt voor verschillende projecten en gezelschappen, van mainstream tot underground. Metamorfose, emoties, de verkenning van haar eigen beperkingen en het ontdekken wat daarbuiten ligt, zijn de hoofdthema’s van haar artistieke onderzoek. Ze maakt deel uit van Artist Commons, een culturele organisatie die jonge kunstenaars van verschillende achtergronden in Brussel ondersteunt, publieke performatieve evenementen organiseert en een collectieve ruimte runt.
Robbert van Hulzen is gefascineerd door de werelden tussen wat vaak geluid en muziek wordt genoemd, toonhoogte en ruis, harmonie en kakofonie. Hij gebruikt voornamelijk drums en elektronica en werkt samen met vele bands, gezelschappen en andere performers. Hij mengt graag improvisatie en compositie, zowel als genres en disciplines.

Chiara Monteverde – concept, movement

Robbert van Hulzen – sound & music

Sarah Burton Whicker – costumes & ceramics

Marina Kaptijn – dramaturgy

Made possible with the support of Cunst-Link, Fondation Wallonie Bruxelles, Artist Commons, United Cowboys.