Kopfkino

Suffix

't Zonnehuis, Grote Zaal

07 sep.

maandag

19:30-20:30

07 sep.

maandag

21:30-22:30

08 sep.

dinsdag

19:00-20:00

08 sep.

dinsdag

21:00-22:00

Aan de rand van de snelweg verschansen passanten zich tussen drek en porselein. We janken, praten, vrijen en murmelen tussen de dunne wanden van het kleinste kamertje. Schaterlachend proosten we met rioolwater op de binnenwereld. Laat de werkelijkheid voor wat ze is. De tijd dringt. Verzink. Alles. Is. Mogelijk.

Collectief SUFFIX maakt grappige én cynische observaties van de mens. Met de voorstelling Kopfkino toont SUFFIX personages die de realiteit uit het oog verliezen. Mensen die wegrennen van hun problemen en een leven in hun hoofd verkiezen. ‘Kopfkino’ betekent dan ook letterlijk ‘hoofdbioscoop’. Wat gebeurt er als je de werkelijkheid hardnekkig blijft negeren?

Over de makers

De voorstellingen die SUFFIX maakt, gaan onder je huid zitten: droefgeestige beelden met composities die beelden nauwkeurig geënsceneerd zijn. De thema’s van voorstellingen van SUFFIX gaan over het menselijke tekort. SUFFIX vangt het alledaagse in al zijn lelijkheid, zoomt in en vertaalt dat naar groteske, herkenbaar poëtische voorstellingen zodat we met een grijns onze eigen ernst kunnen zien.

 

Marieke Heerema
Regisseur
Nelleke van Doorn
Schrijver
Iris Spanbroek
Dramaturg
Marieke Giebels
Acteur
Emma Linssen
Acteur
Jurjen Zeelen
Acteur
Christopher van Duijn
Acteur
Linar Ogenia
Acteur
Robert Groenewald
Decor
Isidor Ten Hooven
Muziek
Joram Heijmans
Muziek
Reina Kuijt
Productie

NUT Amsterdam

Elize Mathilde

KFhein