KRAAI

Joris Buizer

Bijlmer Parktheater

02 sep.

vrijdag

21:30-22:15

03 sep.

zaterdag

21:30-22:15

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

11 sep.

zondag

16:30-17:15

11 sep.

zondag

19:30-20:15

In deze muziektheatervoorstelling zullen vier jonge mannen je meenemen naar hun binnenwereld. Via HipHop wordt gezocht naar balans en wie we nou eigenlijk zijn. Want is dat niet de zoektocht die we allemaal voeren?

Jezelf recht in de ogen aankijken

Verdwalen en dan daar blijven

Overspoelt door wat je ziet

Ontmoet je dan misschien

KRAAI: een theatraal concert met HipHop als startpunt. In KRAAI gaan vier jonge mannen opzoek naar een manier van contact maken. Met henzelf en met de elkaar. Ze geven een inkijkje in de zoektocht naar hun identiteit. Een altijd voortdurende zoektocht. Laat je overrompelen door harde barz afgewisseld met kwetsbare poëzie. Kom naar binnen kijken bij mensen begeleidt door livemuziek. Elektronisch en akoestisch. Moderne teksten op samples van gevestigde HipHop producers. Beweging, dans en eindeloze strijd. Weggeblazen worden en real shit.

Come see us

Rafael, Djamé, Thomas, Armin en Joris

Over de makers

Mijn naam is Joris Buizer,

ik ben een 22 jaar jonge maker met een frisse blik. Ik ben opgegroeid in een wijk in Utrecht en van jongs af aan gefascineerd door de HipHop scene. Ik laat me in mijn artistieke visie graag inspireren door principes uit de HipHop in bijvoorbeeld beelddramaturgie en stijlkeuzes.

Ik werk graag op een collectieve manier met mijn spelers. Ik bepaal de koers maar mijn spelers zijn mede creator van het materiaal. Dit doen ze het liefst vanuit hun eigen interesses en ideeën. Ik vind het belangrijk dat de speler die op het podium staat geen rol speelt. De ander is een verteller met diens eigen kracht. Verder maak ik graag vanuit een intrinsiek vuur en dus persoonlijke thema´s. Innerlijke struggle en de groei in het vinden van mijn identiteit zijn terugkomende onderwerpen in mijn makerschap.

Hopelijk tot snel!

Joris

Concept en regie: Joris Buizer

Productie: RightAboutNowInc.

Regieassistentie en muziek: Thomas Lotgering

Spel: Djamé de Vries, Armin Dorrani, Rafael van der Ziel en Thomas Lotgering

Stemcoaching: Nabil Benkers

Begeleiding: Ritzah Statia (RightAboutNow Inc.)

Begeleiding: Kaja van Bruggen (RightAboutNow Inc.)

Decor- en lichtontwerp:

Met dank aan: Daan Klijn, Laura Nieuwenhuis, Katja Hieminga en Marjorie Boston