Let me tell you something you already know

Merel Severs

Q-Factory, Grote Zaal

10 sep.

donderdag

19:15-20:05

10 sep.

donderdag

21:15-22:05

11 sep.

vrijdag

20:00-20:50

11 sep.

vrijdag

22:00-22:50

**WORK IN PROGRESS** LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW is een persoonlijke performance van de strijd van een vrouw met opgroeien in een wereld waarin de witte man de norm is. Waar machtsmisbruik, geweld en onderdrukking aan de orde van de dag zijn. Waar nuance en empathie ondergesneeuwd raken door grove uitspraken en verdeel- en heers strategieën. 

Deze vrouw is woedend. Maar bang om boos te zijn omdat ze een vrouw is. Deze vrouw wil STERF ALLEMAAL schreeuwen. Maar fluistert ik begrijp het niet. Deze vrouw beoefent vechtsport omdat ze zichzelf wil bewijzen. Agressie. Competitie. Winst. Deze vrouw vraagt zich af waarom in deze maatschappij vrouwelijke eigenschappen minderwaardig zijn aan mannelijke eigenschappen. En waarom mannelijke eigenschappen “mannelijke” eigenschappen zijn. Deze vrouw vraagt zich af waarom de wereld om haar heen man is. Man. Man. Man. Overal waar ze kijkt ziet ze de witte man. President, directeur, minister, superheld. Man. Deze vrouw heeft de witte, mannelijke maatstaven, beeldvorming en ‘male gaze’ geïncorporeerd in haar zijn. Deze vrouw is kind van een systeem waar ze niet langer in gelooft.

In deze soloperformance poogt Merel Severs zowel in taal als in beweging te definiëren wat man zijn is om zo de diepgewortelde stereotypen van het man zijn zichtbaar en de beperking die daaruit voortkomt invoelbaar te maken.

Volg Merel Severs

Instagram youtube

Merel Severs

Concept, Tekst en Spel

 

Khadija El Kharraz Alami 

Regie

 

Lars Brinkman

Coach

 

Rosa Schützendorf

Kostuum & beeld

 

Olland Buisman Stichting

Met steun van

Dit project LET ME TELL YOU SOMETHING YOU ALREADY KNOW is mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Met dank aan: Linda Kokke, Birgit Welink, Zaal 3 Den Haag, De Nieuwe Oost, Jakop Ahlbom Company en Yono Severs.