LIPSYNC THEATER: How 2 Prepare 4 Love

Indie Nile

Theater Bellevue, Klein Bellevue

02 sep.

vrijdag

19:30-20:10

03 sep.

zaterdag

19:30-20:10

09 sep.

vrijdag

19:30-20:10

10 sep.

zaterdag

19:30-20:10

Drag therapie theatershow. Drag kunstenaar Indie Nile speelt therapeut & patiënt in een lipsync theatershow die deels therapiesessie, deels popspektakel is. Door beide mensen te spelen, voert Indie autotherapie uit om zijn liefdeswonden te helen en nodigt hij je uit om naar je eigen wonden te kijken. Bereid je voor om je favoriete ballads uit de jaren 80 te horen in een fantastisch origineel theaterstuk dat even grappig als aangrijpend is.

De lipsync theatershow heeft de structuur van een 5-act play. Elke act draait om een ​​specifieke fase in een langdurige relatie: 1) Love at First Sight, 2) Honeymoon Phase, 3) Everyday Life, 4) Arguments and 5) Growing Old Together.  Live op het podium speelt Indie de vrouwelijke therapeut die interactie heeft met haar mannelijke cliënt op videoprojectie (ook gespeeld door Indie), terwijl ze hem advies geeft over hoe hij zichzelf moet behandelen tijdens elke fase van een relatie. Dit “gesprek met het zelf” vormt de kern van de artistieke taal van Indie Nile. Op typische Indie Nile-mode combineert “How 2 Prepare 4 the Love of Your Life” spoken-word met popmuziek. Fragmenten uit iconische ballads uit de jaren 80 en 90 zijn verspreid over de show. Dit zijn de nummers die de op fantasie gebaseerde manier hebben gevormd waarop Indie (zoals de meeste mensen in het publiek) liefde en relaties bekijkt. De essentie van deze theatershow is te vinden in de artiestennaam Indie Nile (dus in denial). Het gaat over ontwaken uit de mist van ontkenning en de realiteit onder ogen zien over liefde en relaties. De show is geïnspireerd op het diepe verlangen van de artiest naar echte liefde, niet naar Hollywood-liefde.

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie. 

Ik ken Fadi (aka Indie) al meer dan 8 jaar uit de filmindustrie. Ik vind hem een inspirerende en getalenteerde maker. Een multitalent. En bijzonder mens.Ik heb zijn recente overgang van filmmaken naar theater met grote nieuwsgierigheid en plezier gevolgd en hem daarin geadviseerd. Fadi is een begenadigd "storyteller". Ik zag al een grote ontwikkeling in de kortere lipsync theatershows die hij (helemaal zelf) produceerde.

Marcel Musters

Over de makers

Drag kunstenaar & filmmaker. Geboren in Italië. Opgegroeid in Dubai. Woont in Amsterdam. ‘Drag Therapie’ is wat ik doe. Lipsync storytelling is de manier waarop ik het doe