Mannish

Steff Geelen

Perdu

04 sep.

zaterdag

18:00-18:30

05 sep.

zondag

20:00-20:30

08 sep.

woensdag

20:15-20:45

09 sep.

donderdag

19:00-19:30

Mannish is een zoektocht, een poëtische analyse, een ontsnappingspoging, een uitdrijvingsceremonie, een lichamelijk essay.

Wat als het lichaam zich alle blikken herinnert?
Dat ze opgeslagen worden onder de huid waar vervolgens stekels groeien?
Wat als je je lichaam niet kunt belichamen en altijd één centimeter boven de huid zweeft als een ruimtereiziger, een verdwaalde astronaut?
In Mannish poogt Steff de herinneringen van de huid in kaart te brengen.

Één milliseconde tast ik in het niets
Alsof ik een traptrede heb overgeslagen
Als een hik
Het lichaam dat de klap opvangt
en de balans probeert te herstellen

Volg Steff Geelen

Facebook Instagram
Over de makers

Steff Geelen (1995) is schrijver en theatermaker met een achtergrond in sociologie. In diens werk zoekt Steff naar het tussenin, de zogenoemde liminal zones waar de regels nog niet vaststaan. Kunnen er in schemerzones nieuwe manieren van denken en doen ontstaan? Sinds 2016 is Steff als coach en maker betrokken bij Poetry Circle Nowhere en sinds 2019 maakt die in de werkplaats van Likeminds. In 2020 werd die samen met 14 andere (internationale) kunstenaars geselecteerd voor de 3Package Deal, een ontwikkelbeurs van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, waarmee die nieuw werk ontwikkelt over verschillende blikrichtingen, het leven van voorwerpen en de waarde van de littekens.

Concept, tekst, regie: Steff Geelen
Spel: Evalinde Lammers
Coaching: Eva Line de Boer
3D animatie: Pleun Gremmen
Licht & techniek: Maarten van Burken

Mannish werd gemaakt in opdracht van Likeminds voor Likeminds Bedankt! 2020, dit festival en de performance van Mannish konden wegens Covid-19 niet in première gaan. Voor Fringe heeft Steff deze performance doorontwikkelt. Mede mogelijk gemaakt door het AFK, Stichting Janivo, NORMA Fonds & Likeminds.