MIND THE BODY

Anton van der Sluis

CC Amstel, Grote Zaal

03 sep.

donderdag

19:00-19:35

03 sep.

donderdag

21:15-21:50

05 sep.

zaterdag

18:00-18:35

05 sep.

zaterdag

21:15-21:50

MIND THE BODY is een fysieke voorstelling over de wonderlijke wereld van het hoofd en het lichaam. Anton van der Sluis zoekt de grenzen op van waar het lichaam eindigt en het hoofd begint, en andersom.

MIND THE BODY

Een man probeert het lichaam te (be)grijpen en van het controlerende hoofd af te komen. Maar wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen? En hoe beweegt een hoofd zonder een lichaam om het te dragen?

Een poging van een man om zijn hoofd te belichamen en het lichaam te behoofden.

Hoewel het hoofd ervoor zorgt dat we de wereld kunnen ordenen en begrijpen, weerhoudt het ons er paradoxaal genoeg van om contact te maken met ons lichaam en de wereld daaromheen. MIND THE BODY is ontstaan vanuit het verlangen om het rationele hoofd en intuïtieve lichaam te verenigen. In deze sprekende, woordeloze voorstelling wordt voelbaar hoe hoofd en lichaam met elkaar verbonden zijn, maar ook hoe moeilijk het hoofd het ons kan maken.

"Je aandacht gaat volkomen op in die wereld die Anton zo knap weet te creëeren. Een voorstelling die je bijblijft door haar beeldende zeggingskracht."

Igor Vrebac

"Anton trekt de kijker zijn fysieke universum in en laat deze twee schijnbare tegenpolen op poëtische wijze samensmelten. Of toch niet…”

Judith Wendel - Jakop Ahlbom Company

Volg Anton van der Sluis

Facebook Instagram
Over de makers

Anton van der Sluis studeerde in 2016 af van de Mime Opleiding in Amsterdam en is sindsdien werkzaam in theater en dans. Hij speelde in voorstellingen van o.a. Igor Vrebac en Jasper van Luijk. MIND THE BODY is zijn eerste werk als zelfstandig maker.

Anton werkt vanuit de (on)mogelijkheden van het lichaam. De fysieke transformaties en de vervreemding van het lichaam maken zijn werk niet alleen komisch, maar ook tragisch in zijn herkenbaarheid. Anton verleidt de kijker om zijn eigen lichamelijkheid en fantasie te herontdekken. De fysieke empathie staat hierbij centraal.

Concept en spel: Anton van der Sluis
Dramaturgisch advies: Nick Deroo
Met dank aan: De Nieuwe Oost, Jakop Ahlbom Company, Loes van der Pligt en Joshua Walter.