Monstrum

Sam Bachy

MEZRAB

03 sep.

zaterdag

19:30-20:10

03 sep.

zaterdag

21:15-21:55

04 sep.

zondag

19:30-20:10

04 sep.

zondag

21:15-21:55

05 sep.

maandag

20:15-20:55

06 sep.

dinsdag

20:15-20:55

A participatory tale to awaken the monsters under our beds.

Monstrum is een immersief, participatief verhaal voor het slapengaan dat het publiek meeneemt op een reis terug naar de angsten uit de kindertijd voor monsters in de schaduw om te herontdekken wat deze wezens waren, waar ze vandaan kwamen en waar ze voor waarschuwden. Het stuk bekijkt hoe ze onze zorgen en angsten weerspiegelen over wat zich buiten onze veilige ruimtes bevindt. Door middel van dialoog en collectief tekenen zal het het publiek uitnodigen om, geknuffeld in dekens en kussens, deel te nemen aan het opnieuw bezoeken van hun kindermonsters, voordat ze onderzoeken wat voor soort dingen als monsters kunnen worden beschouwd in hun volwassen leven, nieuwe beesten en spoken creeerend.

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie. 

Over de makers

Sam Bachy is een Ierse beeldend kunstenaar en scenograaf gevestigd in Utrecht. Zijn werk neemt voornamelijk de vorm aan van mixed-media installaties en langdurige processen die deelname van het publiek mogelijk maken. Zijn onderzoek richt zich op vragen over huiselijke schuilplaatsen en gefragmenteerde herinneringen, gesitueerd in landschappen van persoonlijke angsten. Zijn werk probeert creatieve processen van betekenisgeving te herontdekken in relatie tot een gevoel van plaats en verbinding met materialen. Door ruimtes en procedures te creëren voor participatieve activiteiten wil hij het auteurschap binnen het proces uitdagen en werken creëren die zich in onvoorspelbare richtingen ontwikkelen.

Malanghi Arts, ook bekend als Ameera, is een Brits-Pakistaanse, kunstenares, farmacoloog en gids voor menstruele gezondheidseducatie voor vrouwen, die tussen Nederland en Guatemala woont. Door middel van multimedia, waaronder poëzie, verhalen vertellen, samenwerken met muzikanten, essays schrijven, hosten en optreden, is ze in staat om verschillende manieren van spelen te verkennen en de duisternis van het leven, evenals haar identiteit, te verwerken als een middel tot catharsis. Ze nodigt uit en daagt inclusie uit door het gebruik van multi-zintuiglijke ervaringen in haar uitvoering, om ervoor te zorgen dat elk deel van je wezen aanwezig is en op de een of andere manier wordt gestimuleerd.

Maker – Sam Bachy

Text by – Malanghi Arts & Sam Bachy

Performed by – Malanghi Arts, Sam Bachy & Mees Godwaldt

Technician/ Production assistant – Mees Godwaldt

Graphic Design – Dave Postma

With support from: Amarte fonds, Het Huis Utrecht, Stichting Moira