Motherland

Jip Smit

Theater Bellevue, Kleine zaal

09 sep.

woensdag

18:30-19:30

10 sep.

donderdag

20:00-21:00

11 sep.

vrijdag

20:30-21:30

12 sep.

zaterdag

15:30-16:30

12 sep.

zaterdag

19:00-20:00

13 sep.

zondag

17:00-18:00

Theatermaker Jip Smit neemt u mee naar een duistere en magische wereld. Een plek waar alles draait om eeuwenoude tradities en rituelen. Hier, op ‘De Eilanden’, worden mannen 80 jaar oud en leven vrouwen maar drie dagen. Maar dan wordt Katinka geboren...

Motherland vertelt het verhaal van een strijdlustige vrouw die anders is en zich zal verzetten tegen de gevestigde orde. In deze solovoorstelling brengt Jip Smit een ode aan het fantasy-genre en daagt u uit de grenzen van uw verbeeldingskracht te verleggen. Door afstand te nemen van de realiteit kunnen we deze juist beter bekijken en bevragen. Zo komen we er wellicht achter dat ze op ‘De Eilanden’ minder van ons verschillen dan we denken. In een verhaal vol zwarte humor, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten, worden actuele thema’s als norm-denken en man/vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld. Hierin begeeft ons hoofdpersonage Katinka zich op een gevaarlijke zoektocht naar haar identiteit. Ze zal het kwaad van haar verleden in de ogen moeten kijken, en zich bevrijden van de heersende norm.

Jip Smit speelde eerder bij gezelschappen als Internationaal Theater Amsterdam, Orkater en Stage-entertainment. Afgelopen seizoen was ze te zien in de veelgeprezen revue ‘Showponies’. Met Motherland maakt ze haar debuut als theatermaker.

Volg Jip Smit

Facebook Instagram youtube
Over de makers

Jip Smit is in 2012 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna speelde ze o.a. in de voorstellingen ‘Hij gelooft in mij’ van Stage Entertainment, ‘Op de bodem’ van Orkater, ‘Happy Place’ op Oerol, ‘Bruid in de morgen’ en ‘Medea’ van Internationaal Theater Amsterdam, ‘Single Camping’ van Bos Theaterproducties en ‘Showponies’ van More theaterproducties. Op tv was ze o.a. te zien in de series en programmas ‘De Gouden Eeuw’, ‘Het Klokhuis’, ‘Flikken Rotterdam’ en ‘Even tot hier’. Ze speelde in films als ‘Toen was geluk heel gewoon’, ‘Bella Donna’s’, ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘Moos’. Na het theaterlandschap als actrice te hebben ontdekt wil ze nu haar kwaliteiten als theatermaker verder vorm gaan geven. Dat zal ze doen in haar voorstelling ‘Motherland’.

Regie: Esther Habbema

Muziek: Ralf Pouw

Poster: Casper Koster