MUSCLE MEMORY

Daphne Agten & Laetitia Bica

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

10 sep.

vrijdag

21:00-21:30

10 sep.

vrijdag

22:30-23:00

11 sep.

zaterdag

16:00-16:30

11 sep.

zaterdag

18:30-19:00

Een onderzoek naar zelfaanraking

Waarom raken we onszelf aan? Doen we het voor comfort? Of meten we ons lichaam aan eerdere versies van onszelf, andere mensen of zelfs onze omgeving? Hoe kan zelfaanraking een radicaal hulpmiddel worden in deze tijden van steeds groter wordende afstand? In deze zintuiglijke multimedia-performance nodigen Laetitia Bica, Daphne Agten en hun performers je uit om je eigen vlees en botten vast te grijpen.

Over de makers

Daphne Agten, performer, regisseur en schrijver + Laetitia Bica, beeldend kunstenaar, werken samen als spiegelvrouwen. In elkaar zien ze zichzelf, en ook de wereld. Ze hebben een individuele en gezamenlijke kunstenaarspraktijk opgebouwd in België.

///

Daphne Agten (1990) studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht en combineert een fascinatie voor lijven, sappen, scherpe randen en zachte plooien met een passie voor taal in al zijn vormen. Ze werkte eerder al samen met Karolien Verlinden (Kapot), Inne Goris (Tirol Inferno) en Nina Wijnmaalen/Dansmakers (Auf meiner Seele hat eind Fremdling getanzt). Ze staat binnenkort in Gilgamesh van Mesut Arslan/Platform 0900.

Laetitia Bica (1981) studeerde fotografie aan het Institut des Beaux-Arts Saint-Luc en zet onderzoek centraal in haar praktijk. Ze kiest in verschillende kunstvormen resoluut voor het experiment en laat verschillende projecten elkaar bestuiven. Haar eerste boek verscheen in 2015 bij Caïd en ze heeft momenteel verschillende expo’s in de steigers staan in België en Frankrijk.

Daphne Agten
Performer, costume & concept
Laetitia Bica
Videographer, scenography & concept