Nachtzwemmen

Jarne Van Loon & Lieselot Siddiki

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

03 sep.

zaterdag

17:00-18:15

03 sep.

zaterdag

23:00-23:59

04 sep.

zondag

20:30-21:45

Een voorstelling vermomd als feest, of omgekeerd

Met een gedeelde liefde voor het dionysische, het nachtleven, glitter en spektakel maakte Jarne en Lieselot samen Nachtzwemmen. Een feest vermomd als een voorstelling. Of een voorstelling vermomd als een feest.

Kom mee nachtzwemmen en duik in de onderbuik van de club!
Verdrink in drankorgels. Word gewichtloos. Verleid een giechelende gabbernimf.
Verzuip in vergetelheid. Huil om verdwenen buttplugs. Zwiep de zweep op de billen van Bacchus.
Voel de maan in je keel en de honger in de club. Lach met de verloren zieltjes op het droge.
Sla de schaamte zijn tanden uit. Slow met de hoer van Babylon.
Wriemel met waanzinnige waterwezens. Dans de polonaise met de twaalf apostelen.
Haal rituelen uit je reet en shotjes uit je oren.
En marineer jezelf in voorvocht.

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie.

Volg Jarne Van Loon & Lieselot Siddiki

Instagram
Over de makers

Jarne Van Loon en Lieselot Siddiki hebben een gedeelde praktijk maar hebben ook hun eigen persoonlijke parcour binnen de Vlaamse kunstensector.

Lieselot is een hybride kunstenaar. Ze creëert werelden waarin spel, kostuum en scenografie nauw met elkaar zijn verweven. Naast eigen creaties speelt Lieselot als acteur bij Camping Sunset en in de voorstelling Pinokkio van Jonas Baeke en Jef Hellemans. Zij is, samen met Jarne, een van de initiatiefnemers van het kunstenaarscollectief Zuidpark. In de zomer van 2020 werkte het duo samen aan de voorstelling ‘The Importance of Being Flemish’ van Zuidpark. Deze productieve samenwerking leidde uiteindelijk tot de voorstelling Nachtzwemmen.

Jarne Van Loon is acteur en theatermaker en is afgestudeerd aan het KASK te Gent. Wat het werk van Jarne kenmerkt is overdaad, esthetische beelden, extase, het dionysische, het nachtleven en glitter. In mei 2021 maakte hij samen met Lieselot Siddiki de voorstelling Nachtzwemmen, een voorstelling in de vorm van een baldadig feest. Sinds de zomer van 2021 is Jarne te zien in de herneming van After All Springville, een voorstelling van Miet Warlop. Begin 2022 maakte hij, samen met een groep performers, de bewegingsvoorstelling ICQ.

Con­cept: Jarne Van Loon & Lieselot Siddiki
Performers: May Abnet, Floris Baeke, Nona Demey Gallagher, Electra, Susan from Grindr, Krietjur, Elisabeth Klinck, Mauve Lux Margy Regniers, Lieselot Siddiki, Valentina Angelique Tóth, Freek De Craecker, Malique Fye, Emiel Vandenberghe & Jarne Van Loon
Kostuum: Aidan Abnet & Lieselot Siddiki
Muziek: Oscar Pilchard Claus, Elisabeth Klinck, Margy Regniers, Valentina Toth & Nid&Sancy
Visuals: Anton Clays
Make-up: Mauve Lux & Krietjur
Affichebeeld: Valerie de Backer, May Abnet, Krietjur & Mauve Lux

 

Steun: Vlaamse Gemeenschap
Met dank aan: Karel Busschop, Noel David, Jana De Kockere, Jaimy Aris D’hont, Simon Dewinne, Maarten Dings, Nid & Sancy, Joeri Happel, Nele Keukelier, Bardia Mohammad, Vic Peeters, Gaspard Rozenwajn, SPA for Spirits, Naomi van der Horstt, Gouvernement, Voo?uit & Zuidpark