Nader tot U

Lars Brinkman

Pllek

05 sep.

zondag

18:00-19:00

06 sep.

maandag

21:15-22:15

08 sep.

woensdag

19:15-20:15

09 sep.

donderdag

21:15-22:15

Als slungelige puberjongen met een grote bos pluizige krullen, wordt Lars Brinkman op schoolreis in het Vaticaan voor het eerst met zijn eigen seksuele gevoelens geconfronteerd.
 Dat deze locatie symbolisch is voor de verdere zoektocht naar zijn seksualiteit, beseft hij op dat moment nog niet.


In Nader tot U onderzoekt Lars Brinkman het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Jaren liep hij met een boog om de Kerk heen. Want met het ontdekken van zijn seksualiteit en een ontluikende fantasie, groeide ook de schaamte, het ongemak en de afkeer tegen religie. Toch is hij nu nieuwsgierig naar God. Waar komt deze plotselinge aantrekkingskracht vandaan?

Door zichzelf te confronteren met zijn weggestopte verlangens, opent Lars Brinkman een gesprek met het publiek over schaamte en seksualiteit. Via een veelheid aan invalshoeken neemt hij je mee in een intieme zoektocht naar spirituele en erotische overgave.

“Lars Brinkman brengt met Männerbund een ontluisterende geschiedenisles, die een verdere speelplek buiten Theater Na de Dam verdient.”

Theaterkrant, over Männerbund

“In woord of in beeld ondersteunt de ene voordracht de andere, waardoor iedere bijdrage een grotere zeggingskracht krijgt dan zichzelf. Krachtige ondersteunende beeldspraak komt bijvoorbeeld van Lars Brinkman, die in sportbroekje heen en weer loopt en verschillende loopjes uitprobeert, waarbij je uit jezelf ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ associeert.”

Theaterkrant, over Boys won’t be boys

Volg Lars Brinkman

Instagram
Over de makers

Lars Brinkman (1993) is theatermaker en acteur. Hij vertrekt altijd vanuit een persoonlijke fascinatie: zo onderzocht hij in zijn in zijn eigen voorstellingen The Bitchboy Project (2018) zijn eigen genderfluïditeit en in Männerbund (2019) scheen hij een nieuw licht op de Tweede Wereldoorlog vanuit een homoseksueel perspectief. Lars gaf daarbij verzwegen historische figuren een stem en onderzocht de verafgoding van het mannelijk lichaam binnen het SS-leger. Als onderdeel van de maatschappelijke beweging Boys won’t be boys legt Lars de focus op de fluïditeit van het lichaam, door de archetypes van het feminiene en het masculine te doorgronden en te ontstijgen.

Met Nader tot U zet Lars zijn zoektocht naar verhalen vanuit een niet-normatieve invalshoek voort. Hij biedt in zijn voorstellingen nieuwe perspectieven op thema’s die vastgeroest in de maatschappij lijken te zitten.

Lars Brinkman
Concept, tekst, spel
Jef Van gestel
Eindregie
Sara de Monchy
Dramaturgie
Rosa Schützendorf
Vormgeving
Arjan Benning & Polina Gladkova
Publiciteitsbeeld
Prins de Vos
Teaser
Benjamin Boer
Zakelijk leider
Patricia Oldenhave
Productieleiding

Nader tot U kwam tot stand met steun van het AFK, Gemeente Den Haag, Norma-fonds, de Vrijzinnige Fondsen, Olland & Buisman Stichting en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.

Met speciale dank aan Stichting ZOU JIJ HET ZIJN en Het Nationale Theater/Zaal 3.