NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond)

Elfie Tromp

Melkweg, Max

11 sep.

vrijdag

19:00-20:00

11 sep.

vrijdag

21:00-22:00

12 sep.

zaterdag

18:30-19:30

NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) laat je huiveren, lachen, nadenken en uiteindelijk verzoenen met je meest duistere gevoelens.

Dit is een show voor horrorliefhebbers en angsthazen! NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) is een ode aan angst. Een lofzang aan onze meest duistere drijfveer, op het podium gezet via het oorspronkelijke horrorgenre, zoals dat ontstond in de jaren ‘30 met de eerste Dracula-film.

Zie Elfie Tromp als vampier bij Dit is M!

Angst houdt de wereld draaiende,’ zei Louis Bourgeois, de wereldberoemde kunstenaar die met haar spinsculpturen elk kunstinstituut van belang in de wereld overnam.  Nooit eerder leek de wereld zo op de afgrond te staan; pandemie, recessie,  klimaatcrisis en vluchtelingtsunami’s zijn de dagelijkse realiteit geworden. We leven in angstige tijden.

De bovennatuurlijke monsters van de oude Hollywood-films hebben nu de gezichten van dictatoriale leiders gekregen en lone wolfs, ze zijn ongrijpbaar geworden als CO2-uitstoot en virusdeeltjes.

Heeft angst ook een goede kant? Of is het verraderlijk om naar je angst te luisteren? Wat is de juiste dosis angst voor een dagelijks bestaan?

Verwacht eigenzinnige monologen die reflecteren op de hedendaagse tijd. Muziek die je bloeddruk omhoog brengt. Een show die uitdaagt, prikkelt, onthult en uiteindelijk verzoend. Met elkaar. Met onszelf. En alles waar je bang voor bent.

 

De pers over de eerdere show MONSTER LOVE TOWN: ,,Deze eerste kennismaking met Elfie Tromp als theatermaker is beslist intrigerend.” - De Volkskrant  ,,Korte literaire verhalen [...] worden afgewisseld met verrassende, Spinvis-achtige liedjes die prachtig worden begeleid.” – Volkskrant, 31 juli 2017 ,,De zelfverzekerde Tromp maakt van Monster Love Town zowel een duistere, als nieuwsgierigmakende, spannende en bruisende plek.” - Theaterkrant ,,Je voelt de noodzaak […] Elfie zoekt naar nieuwe manieren om de aandacht vast te houden […] De voorstelling is meer een poëtisch verhaal, het raakte me.’’ 
- Janne Schra, De Volkskrant 2 augustus 2017

Over de makers

Elfie Tromp is een eigenzinnige schrijver en performer. Voor wie haar niet kent: ze vervlecht de glamour van Sven Ratzke met de humor van Adèle Bloemendaal, het engagement van Laura van Dolron en de taligheid van Marjolein van Heemskerk.

Ze stond met haar theaterwerk op o.a. Parade, Over het IJ, Oerol en Fringe. Eerder dit jaar werd ze gekroond tot zomerdichter van 2020. Ze verdiende eerder haar strepen als schrijver met de romans ‘Goeroe’ en ‘Underdog’ en werkt als columnist voor o.a. Volkskrant, Metro en De Nieuws BV, en werkt als presentator voor VPRO.

Samen met multi-instrumentalist Keimpe de Jong en drummer Joppe Molenaar (Bettie Serveert), ontleedt performer  Elfie Tromp het huidige tijdsgewricht; humoristisch, ontregelend, grotesk en natuurlijk: griezelig!

Spelers: Elfie Tromp, Keimpe de Jong, Joppe Molenaar
Regie: Stephanie Louwrier
Posterbeeld: Marc Deurloo
Ondersteuning: Werkplaats Walhalla

NIET VANDAAG SATAN (maar wel vanavond) wordt ondersteund door: Gemeente Rotterdam Podiumkunsten, LIRA fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, BNG Cultuurfonds, stichting Bevordering van Volkskracht en Elise Mathildefonds.