Nobody’s Tree of Life

Josse Vessies

Pllek

05 sep.

maandag

21:00-22:00

06 sep.

dinsdag

21:00-22:00

07 sep.

woensdag

18:30-19:30

07 sep.

woensdag

21:00-22:00

Welcome to the sanctuary

Inflate is a corporate initiative to bring embodied experience into the Metaverse.

We have created a safe space, especially for you, to get in touch with yourself and reconnect with what you have lost.

To start your journey:
relax, we will help you reset and reprogram your nervous system for an improved emotional and social experience.

The future is fractal.
The future is yours.

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie. 

In Nobody’s Tree of Life volgen we maker Josse Vessies zijn eigen Metaverse in. Via beweging en projectie keert Josse zijn innerlijk naar buiten. Hij neemt ons mee in een fysieke en virtuele ervaring, waarin hij samen danst met een stortvloed aan invloeden die aan hem voorbij flitsen in verschillende omgevingen die zijn lichaam nieuwe vormen in duwen. Hoe dieper hij zijn Meta-wereld verkent, hoe meer de connectie via kabels en netwerken toeneemt en hoe meer zijn lichaam zich aanpast aan deze nieuwe virtuele ruimte. Nobody’s Tree of Life is een ijle vlucht in de digitale dimensies die ons uit ons lichaam tillen, andere realiteiten in. Aangedrongen om een betere toekomstige versie van zichzelf te vinden, stapt josse de wereld van de oneindige potentie in. Zal hij vinden wat hij zoekt, in deze metaverse?

Een veelheid aan apparaten, online platformen en virtuele communicatie- middelen maken deel uit van ons ‘normaal’. De invloed is onmiskenbaar op globale schaal maar ook op persoonlijk niveau.

Vessies onderzoekt met de voorstelling de theatrale spanning tussen de virtuele beelden en het lichaam. Beelden worden interactief bestuurd door de dans en worden zo als object gemanipuleerd voor de ogen van het publiek. Een wilde trip door een veelheid aan ‘lichamen en ‘liminal spaces’ geïnspireerd op de ervaring van persoonlijke ruimte.

 

Volg Josse Vessies

Facebook Instagram youtube
Over de makers

Josse Vessies is gefascineerd door vr technologieën en hun directe relatie tot de lichamelijkheid van de gebruiker. Hij experimenteert zo met nieuwe mogelijkheden binnen installatie-, dans-, virtuele kunst en poppenspel. Vessies ziet de behoefte om te speculeren over de relatie tussen het lichaam, de nieuwe media en technologie. Hoe onze lichamelijke ervaring en perspectief veranderd, op de meest ongrijpbare en subjectieve niveaus.

Josse wil een ruimtelijke ervaring creëren voor iedereen die nieuwsgierig is naar een diepere belichaming in relatie tot ons digitale tijdperk. Met zijn bijzondere combinatie van ervaring en kunde experimenteert hij voortdurend – van dansen met objecten tot in virtuele dimensies. Hij creëert verschillende lagen door disciplines toe te voegen, materialen te verwerken en hij past inhoudelijke symboliek tot in de details toe. 

Zijn performance nodigt het publiek uit in het onderbewuste.

 

Concept & Performance | Josse Vessies
Assistant Choreography | Christine Sollie
Sound | Merit Vessies
Light | Mark Verhoef
Tech | Roel ter Borg
Scenography | Rhian Morris

Dramaturgy | Annemieke Ros

Powered by:

Duda Paiva Company
De Nieuwe Vorst

Fonds Podiumkunsten
Makersfonds Tilburg
BNG Cultuurfonds