Onbedoeld verberg ik 3.0

Danstheater ROAD

CC Amstel, de Theaterzaal

01 sep.

donderdag

19:30-20:30

02 sep.

vrijdag

20:45-21:45

03 sep.

zaterdag

19:00-20:00

04 sep.

zondag

20:45-21:45

Onbedoeld verberg ik 3.0 is een voorstelling waarin de disciplines dans en theater samen komen. We weten dat schaamte en ongemak diep geworteld zit in onze cultuur en samenleving. De manier waarop wij er nu vaak mee omgaan is door het weg te stoppen of lachen en het te vergeten. Schaamte zal altijd terug komen in welke vorm dan ook: wij moeten erover praten en ons ongemak met elkaar delen. Hoe ga jij om met schaamte en ongemak?

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie.

Schaamte is universeel, maar in onze maatschappij bijna niet bespreekbaar. Het komt en gaat. ROAD nodigt je uit om onbedoeld, alles wat je verbergt, samen met ons te delen. Schaamte en ongemak, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Denk aan schaamte en ongemak op financieel gebied, voor je thuissituatie, geaardheid, persoonlijkheid, onzekerheid en universele thema’s zoals racisme, discriminatie en andere vooroordelen gebaseerd op uiterlijke kenmerken. De spelers nemen je mee in een fysieke reis waarbij dans en theater elkaar ontmoeten. We leven in een maatschappij waarbij imago belangrijk is. Wij mensen laten aan de buitenkant niet graag zien hoe het nou echt met ons gaat. In deze voorstelling confronteren de spelers het publiek met deze gevoelens en maken we moeilijke onderwerpen bespreekbaar. De muziek is speciaal voor deze voorstelling gemaakt en neemt je mee in dit gevoel van schaamte en ongemak. Durf jij deze reis met ons aan te gaan?

Over ROAD 

Danstheater ROAD bestaat uit artistieke leiders Romy Stark en Adanma Okoro. Romy Stark is professioneel choreograaf, danseres en docent en organiseert verscheidene events in het creatieve werkveld. Adanma Okoro is afgestudeerd theatermaker en docent en creëert voorstellingen voor diverse gezelschappen in Amsterdam. Danstheater ROAD is ontstaan in januari 2020, bij een internationale samenwerking met On Stage Performing Arts gevestigd in Paramaribo, Suriname. ROAD heeft zijn naam te herleiden aan RO van Romy en AD van Adanma. Het duo heeft elkaar leren kennen op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en merkte al snel dat zij een bijzondere chemie hadden. Hoewel Romy en Adanma nog nooit samen hadden gewerkt, namen zij een sprong in het diepe door in Suriname gelijk full time aan de slag te gaan met verschillende doelgroepen. Beiden hadden nog nooit een interdisciplinaire samenwerking gehad die zo soepel verliep. ROAD vult elkaar aan waar nodig, brengt elkaar in balans, zijn beiden krachtig in waar zij voor staan en delen dezelfde passie voor de noodzaak van cultuur binnen de kunsten. 

ROAD staat voor verbinding. Wat betekent dit voor hen? Gedachtes en gevoelens tegen over elkaar zetten en proberen gelijkenissen te vinden. Elkaar herkennen en erkennen. Verschillende doelgroepen met elkaar in gesprek laten komen, een platform creëren voor uitersten die door middel van onze voorstellingen samen gespreksstof generen en meningen / ervaringen uitwisselen / delen. Leren van elkaar, open zijn naar elkaar, nieuwsgierig zijn naar het onbekende van de ander. Het belangrijkste doel van ROAD is kunst toegankelijk maken voor een jong publiek door een platform te creëren voor (Hip-Hop) danstheater en een brug te bouwen tussen de verschillende werelden, culturen, perspectieven en denkwijzen van de mens. 

ROAD wil hun publiek aan het denken zetten door actuele onderwerpen aan te snijden en een open gesprek te voeren op de vloer. Het doel is om jongeren te laten zien dat zij een stem hebben en om de nieuwe generatie te laten spreken voor de toekomst. Door te werken met performers die zelf ook gemengd bloed hebben, bereiken we veel verschillende rassen en ontwikkelen we producties waarin iedereen zich kan verbinden en identificeren aan tenminste één performer. 

 

Over de makers

In september 2021 is het onderzoek van de 20 minuten voorstelling ‘Onbedoeld verberg ik’ in premiere gegaan tijdens het Amsterdam Fringe Festival. Hier heeft ROAD de Next Best Fringe Award gewonnen. Op het RRReuring Festival werd voor het eerst de 45 minuten versie van deze voorstelling getoond. Daarnaast was de voorstelling te zien op Town Tales festival in Frascati zaal 1. Tijdens het Amsterdam Fringe zal de premiere van de uitgewerkte versie te zien zijn bij CC Amstel.  

Regie & choreografie: Adanma Okoro & Romy Stark 

Performers: Noor Jayani, Jay Lattig, Gianine Strang, Hamiro Joannes en Lara Valentic. 

Muziek producer: Dylan Kuyper 

Mede mogelijk gemaakt door:

ICK Amsterdam

Podium Mozaiek

Amarte fonds

Stichting Janivo