PC Dreams

Xenia Perek & Arthur Guilleminot

Boom Chicago

03 sep.

vrijdag

18:45-19:40

04 sep.

zaterdag

19:45-20:40

Compagnietheater, Grote Zaal

09 sep.

donderdag

20:00-20:55

10 sep.

vrijdag

22:00-22:55

Visueel monodrama over dromen, fantasie en levensgeluk dat de tijdperken overstijgt.

“In sleep our relation to reality is temporarily suspended.H. Segal.

Winnaar van The Next Best Fringe Award is terug!

In PC Dreams personificeert performance kunstenares Xenia Perek vijf radicale en onwaarschijnlijke karakters, die gedurende de voorstelling tot een climax komen. Door de sferische beelden en een waanzinnig en gedetailleerd kostuum, gemaakt door kunstenaar Arthur Guilleminot, wordt PC Dreams een multidisciplinaire en multidimensionele ervaring.

De performance wil zowel een kosmische ervaring zijn, als speciale psychische energie, als in een droom. De karakters gecreëerd in PC Dreams onderhandelen met de wereld over een status quo van menselijke waarden, en introduceren hilarische, krachtige, androgene en ambitieuze perspectieven. Denk daarbij aan een affaire, een staat van onrust, een olympische sprint met een giechel van het lachen. 

In zijn liefde voor verandering creëert kunstenaar Arthur Guilleminot een ruimtelijke installatie, een als baarmoeder functionerende poort voor het publiek, die de ingang vormt tot het instinctieve materiaal van Perek.

PC Dreams beweegt zich door tijdperken, het Amsterdamse queer nachtleven en visuele kunstinstallaties, in een zoektocht naar emotionele welvaart en een kosmische bestemming. Het werk biedt een uur aan visueel, muzikaal, somatisch en conceptueel genot.

Hierbij verkondingen wij onszelf als een van de meest onbeschaamde kunstenaars van Amsterdam. XXX

The Artists

Volg Xenia Perek & Arthur Guilleminot

Facebook Instagram
Over de makers

Xenia Perek (1993 PL-NL) is een performance kunstenares woonachtig in Amsterdam.

Perek creëert zowel fysieke als mentale scores die hun grondslag vinden in het nachtleven, alsmede in de nacht in het algemeen. Het sensorische beeld is inhoud, evenals middel voor haar narratieven. Zodoende centreren haar performances rondom het lichamelijke en gerelateerde opbouwende momentums welke ook afgezonderd van het geheel gezien kunnen worden – nagenoeg refererend aan het stilstaand beeld van fotografie. Ze omringt zichzelf met expliciete verhalen, dromen, levenssituaties en fysieke staten welke zij samenbrengt onder de noemer ‘dynamic instinctual material’ / ’dynamisch-instinctief materiaal’. Perek’s personages creëren verschillende (on)effectieve spanningsvelden met de socio-economische maatschappij waar ze in geplaatst worden als een zoektocht naar onderhandelingen over hoe we leven.

Perek is onderdeel van een van Amsterdams oudste drag queen House, de House of Hopelezz.
Ze is gerepresenteerd door de hedendaagse kunst galerie ADA in Rome.

Arthur Guilleminot (1992) is een kunstenaar met ‘ecodeviant’ werk, woonachtig in Amsterdam. Hij is geboren in Frankrijk in een familie die opgelegde normen negeert. 

Arthurs werk is een strategie om de bloei van verschillende identiteiten te vergemakkelijken, zonder schaamte en niet normatief. Terwijl hij, spelend met opwindende vormen, gender en seksualiteit aan kaart, roept zijn kunst voor jouw hand, jouw lichaam en jouw hoofd om op te gaan in  een ervaring. Na zijn kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie, onderzoekt zijn werk momenteel manieren om walging te dekoloniseren, middel ‘Camp” esthetiek en grappenmakerij.

Zijn werk is laten zien in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Zwitserland. 

LEES HET LAATSTE INTERVIEW MET DE KUNSTENAARS

PC Dreams wordt ondersteund door Amsterdam Fonds voor de Kunst en Amarte Fonds

Speciale dank aan Katie Duck en Milone Reigman.