DeLaMar West

05 sep.

zondag

19:30-20:20

06 sep.

maandag

21:00-21:50

Bijlmer Parktheater

08 sep.

woensdag

20:30-21:20

Meervaart theater, Blauwe zaal

10 sep.

vrijdag

21:30-22:20

Zou jij meekleuren om niet alleen te blijven ?

Zou jij meekleuren om niet alleen te blijven ?

In REFLEJO (Spaans voor reflectie) neemt Dahiana het penseel over van de beroemde schilderes Frida Kahlo en portretteert de menselijke behoefte om ergens bij te willen horen.

Hoe doe je dat binnen het Nederlands palet anno nu ? Waarin kleuren mengen, vloeken maar ook nieuwe kleuren ontstaan.

In Reflejo mengt Dahiana persoonlijke teksten met dagboekfragmenten van Frida. Onder begeleiding van gitarist Francisco Chaves schetst Dahiana een zoektocht van Latijns Amerika naar het Westen en terug.

Mijn kunst is de meest openhartige uitdrukking van mezelf

G R I N G O L A N D I A

"Energia" dat is waar wij mensen uit bestaan.

Volg Dahiana Candelo

Facebook Instagram
Over de makers

Dahiana Candelo maakt onderdeel uit van Hoge Ogen, het nieuwmakers traject van het Bijlmer Parktheater. Zij sluit haar traject af met een solovoorstelling; REFLEJO.
De kersverse afgestudeerde actrice aan de Toneelacademie Maastricht zet met REFLEJO haar eerste stappen als maker en schrijver.

Concept, tekst en spel: Dahiana Candelo | Gitarist: Francisco Chaves | Eindregie: Silke van Kamp | Techniek: Frits Janszen | Coach vormgeving: Marianne Burgers | Hoofdtooi en hoed: Nine van Weert | Posterbeeld en teaser: Soulvizion | 

Frida (1907-1954) is een van de meest intrigerende kunstenaars van de 20ste eeuw. Zij heeft allesbehalve een makkelijk leven gehad. Ter afleiding van de pijn en eenzaamheid, begint ze te schilderen, vooral kleurrijke zelfportretten. Op deze persoonlijke ‘dagboeken’ kan ze haar ziel blootleggen.