RUSTY BROWN

Anna Verkouteren Jansen

Theater Bellevue

07 sep.

woensdag

19:45-20:17

09 sep.

vrijdag

21:45-22:23

10 sep.

zaterdag

17:00-17:37

10 sep.

zaterdag

19:30-20:07

Inside all of us lives an angsty teenager. This is the story of that teenager, told through darkness, voice-over, fantasy, sci-fi, the cosmos and the human superpower of imagination. Inspired by the eponymous graphic novel by Chris Ware.

Deze voorstelling is verplaatst van Radion naar Theater Bellevue.

In dit psychedelische sci-fi hoorspel gaan we met teerhartige tiener Rusty Brown op een intergalactische zoektocht naar troost. We duiken ons  Inner Universe in, waar kosmische eenzaamheid, oerchaos en angstzweet welig tieren.  

RUSTY BROWN is een ode aan de gelijknamige graphic novel van Chris Ware en de muziek van Alice Coltrane en Mary Lou Williams. 

 

“What if we all got holes, black holes, right here in our bellies?”

- Rusty Brown, angsty teenager

‘Rusty Brown zit vol subtiele humor en is vooral zeer ontroerend, zeker als in het tweede deel Rusty (hakkelend ingesproken door Verkouteren Jansen zelf) met zichzelf wordt geconfronteerd. Hij is een jongen die altijd het gevoel heeft gehad iets verloren te zijn, maar zich gaandeweg realiseert dat hij het nooit gehad had heeft.’

- Sander Janssens, Theaterkrant

Over de makers

Theatermaker en regisseur Anna Verkouteren Jansen (1992) maakt maakt hallucinogene portretten van underdogs en eenlingen. Ze studeerde in 2017 af aan de regieopleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze heeft als maker gewerkt bij o.a. Frascati Producties, Monty Kultuurfaktorij te Antwerpen, Over het IJ Festival, de Tekstsmederij en Podium Bloos Breda. In haar multidisciplinaire werk mengt ze codes van theater en film met installatiekunst en poëzie.