SOLO#1

Amber Docters van Leeuwen

NDSM Theater

09 sep.

woensdag

20:00-21:00

09 sep.

woensdag

22:00-23:00

10 sep.

donderdag

20:00-21:00

10 sep.

donderdag

22:00-23:00

Hoe kun je iemand missen die je niet kent? In deze muzikale trip neemt cellist Amber Docters van Leeuwen je mee op haar allereerste reis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag. Met tekst, beeld en zelf gecomponeerde, live uitgevoerde cello- en elektronische muziek is SOLO#1 een vernieuwende vorm van muziektheater op de grens van concert, performance en beeldend theater.

Hoe kun je iemand missen die je niet kent?

In deze eerste solovoorstelling roept cellist Amber Docters van Leeuwen het beeld op van haar adoptie uit het Zuid-Koreaanse Seoul. Met tekst, beeld en zelf gecomponeerde, live uitgevoerde cello- en elektronische muziek neemt ze je mee op haar allereerste reis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag.

SOLO#1 is een vernieuwende vorm van muziektheater op de grens van concert, performance en beeldend theater. Het spannende resultaat is een bijna vloeibaar en continu veranderend klanklandschap dat op intieme wijze toegang geeft tot haar innerlijke wereld. Een muzikale trip door een wereld zonder begin waar vele vragen onbeantwoord blijven.

Ambers individuele adoptieverhaal is in de voorstelling het uitgangspunt voor een vertelling met een universelere betekenis. Centraal staat het absurdistische levensgevoel en de existentiële vragen die een vroege adoptie met zich meebrengt.

Volg Amber Docters van Leeuwen

Facebook Instagram youtube
Over de makers

De Nederlandse cellist Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater. Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

Van 2007 tot 2014 woonde ze in New York, waar ze tijdens en na haar studie muziek heeft  geschreven en uitgevoerd voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue. Deze zijn stukken werden onder andere uitgevoerd in het historische Cherry Lane Theater in New York.

In 2015 werkte ze mee aan Ola Mafaalani’s Borgen bij het Noord Nederlands toneel, in 2017 stond ze op de Parade met Laika into Orbit en in 2018 speelde ze in de voorstelling Frou Frou van Mimetheatergroep Bambie.

Amber heeft een platform opgezet waarin ze solo optreedt met haar eigen muziek voor cello, stem en elektronica. Ze geeft uitvoeringen op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, filmmuseum Eye en Museum M.

Concept, spel, muziek en tekst: Amber Docters van Leeuwen
Dramaturgie: Marijn van der Jagt
Eindregie: Jochem Stavenuiter
Decor (De Bol): Cocky Eek
Licht en video: Karl Klomp
Kostuum: Johanna Trudzinski
Campagnebeeld: Nine Islands
Technisch producent: Manuel Boutreur
Productie: Lena Meijer
Zakelijk leiding: Harm Witteveen
Marketing: Andrea Lentink