Spread the sadness

Non Creators Company

DeLaMar West

07 sep.

dinsdag

19:15-20:10

07 sep.

dinsdag

21:15-22:10

08 sep.

woensdag

19:15-20:10

08 sep.

woensdag

21:15-22:10

Spread the sadness - een missverkiezing van tranen is een ode aan het verdriet. Een tranentrekkende voorstelling over het vormgeven van je eigen pijn en het toe-eigenen van die van een ander. Max Laros en Rosita Segers verhouden zich tot een wereld vol tranen waarin ze een poging doen verdriet te omarmen en te kunnen huilen in het bijzijn van hun publiek.

Spread the sadness – een missverkiezing van tranen
is een ode aan het verdriet. Een tranentrekkende voorstelling over het vormgeven van je eigen pijn en het toe-eigenen van die van een ander. Over hoe leed je identiteit beïnvloed en verdriet tot entertainment wordt gereduceerd. Als van pijn iets oppervlakkigs wordt gemaakt, kan verdriet dan nog bestaan als verbinding tussen mensen?

Together we cry, together we cry, together we cry, together we cry, there’s so much sad gonna flood the ocean – the script

Max Laros en Rosita Segers verhouden zich tot een wereld vol tranen waarin ze een poging doen verdriet te omarmen en te kunnen huilen in het bijzijn van hun publiek.

#trynottocry

Volg Non Creators Company

Facebook Instagram
Over de makers

Wij zijn Performancecollectief Non Creators Company, een Utrechts makersduo bestaande uit Rosita Segers en Max Laros. Wij hebben elkaar leren kennen op de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar wij in 2020 zijn afgestudeerd.

​In het tweede jaar van de toneelschool hebben wij voor het eerst samengewerkt aan een korte voorstelling, genaamd Voorland. Dit was een performance over de drang om de huidige wereld af te breken en een nieuwe op te bouwen. Naar aanleiding van die samenwerking hebben we besloten om in ons vierde jaar samen een afstudeervoorstelling te maken: Remembering Selves. Een voorstelling over de angst om vergeten te worden en de wil om iets achter te laten.

Spread the sadness – een missverkiezing van tranen, is onze eerste productie als officieel collectief en spelen we in augustus en september 2021 in verschillende theaters en op festivals in Nederland.

Ons werk is expressief en kleurrijk, beeldend en fysiek. We werken vrijwel altijd vanuit een thema of vraag en streven ernaar ons te laten verassen en inspireren tijdens een breed vooronderzoek. We zijn gefascineerd door de entertainment industrie, niet-alledaagse hobby’s en glitter make-up. We maken gelaagde, associatieve montagevoorstellingen waarbij we zoeken naar manieren om onze toeschouwer telkens weer op een andere manier te bereiken.

Max Laros
Concept en spel
Rosita Segers
Concept en spel
Lisa Schamlé
Begeleiding en eindregie
Sjaan Hofstede
Vormgeving

Credits:
Concept en spel: Max Laros en Rosita Segers
Begeleiding en eindregie: Lisa Schamlé
Vormgeving: Sjaan Hofstede
Techniek: Niels Ermstrang
PR beeld: Daphne Reijtenbagh
PR foto: Dagmar Ketelaers
Thanks to: Annabelle Hinam, Het NUT, DePlaatsmaker, Theater Kikker, GemeenteUtrecht, Amarte Fonds, Stichting Janivo, KF Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde, Play-In Utrecht, Aluin