Talking Songs

KING SISTERS

OBA Theater

12 sep.

zaterdag

19:00-19:50

12 sep.

zaterdag

21:00-21:50

13 sep.

zondag

16:30-17:20

13 sep.

zondag

19:30-20:20

In hun eigenzinnige muzikaliteit opent King Sisters het schemergebied tussen binnen en buitenwereld; wat deel je wel en wat niet? Drie zussen; een actrice, een zangeres en een performer gaan de spanning tussen elkaars discipline aan. Zo nemen ze het individu binnen het collectief onder de loep. Hun debuut 'Song of the Sisters' won de Best of Fringe Award 2018. Bij SPR!TZL Atelier van Silbersee ontwikkelden ze 'Talking Songs'.

TALKING SONGS

Talking Songs: een dreamlike performance concert.

Met hun stemmen openen drie zussen een associatieve, onvoorspelbare en muzikale wereld. Op een kaal zwart vlak, met een enkel schoolbordkrijtje en hun stemmen als instrument, zijn ze ritmisch, grillig, harmonieus, kwetsbaar en krachtig.

Vlijmscherp leggen ze de dynamiek van het collectief bloot. In spannende teksten, die tegelijk poëtisch als concreet zijn, maken ze de zenuw van samen zijn zichtbaar.
Ben ik bij jou in een safe space? Kan ik mijn hart bij je luchten? Of hebben we opnieuw structuur nodig, om met elkaar om te gaan. En is het dan uitgerekend Queen Elisabeth die ons die regels komt vertellen?

What the use, saying what no one wants say to and no one wants to hear?

Origineel en eigenzinnig nemen King Sisters je mee in een absurde en integere concert-performance. Bereid je voor op klanken zoals je ze nog nooit gehoord hebt.
Opgegroeid met sterke invloeden uit nieuwe muziek, geïmproviseerde muziek, jazz en een scheutje Nina Hagen zijn de zussen gezegend met een unieke klankwereld. Hun chemie is onwaarschijnlijk, hun improvisaties bezorgen je kippenvel.

Talking Songs is King Sister’s tweede voorstelling, en is gemaakt onder de vleugels van Atelier Spr!tzl bij Silbersee. In Museum van Loon filmde Silbersee een digitale versie, die online te zien is op de Fringe website.

"Een prachtige, persoonlijke, intieme, ontroerende voorstelling met een zeer prettige energie en een goede dosis humor. De jury werd meermaals door kippenvel overmand" - Jury rapport Song of the Sisters

Volg KING SISTERS

Instagram youtube
Over de makers

Als samenwerkende zussen hebben de King Sisters een chemie op het podium die de brug tussen privé en publiek radicaal doorbreekt. Hun band, zowel warm als wringend, vormt het hart van het collectief. Hun vakmanschap, durf en talent maken het werk verrassend, krachtig en kwetsbaar.

King Sisters (opgericht in 2018) tourde met Song of the Sisters door Nederland met de Best of Fringe tournee en speelde eveneens op Brighton Fringe 2019. Het collectief bestaat uit drie individuele makers, die naast de gezamenlijke projecten, ook los van elkaar binnen hun eigen discipline actief zijn.

Als solo-artiesten zijn de King Sisters eigenzinnige individuen en zoeken zij stuk voor stuk de grenzen op van hun disciplines; Marthe integreert beeldende kunst in het theater, Annelie rekt de mogelijkheden van zang en muziek op middels stemimprovisatie en Joske speelt als theatermaker en schrijver met grens tussen het persoonlijke en het theatrale.

Het collectief King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning en werkt samen met regisseuse Sanya Schreuder.

Marthe Koning
Marthe Koning is beeldend kunstenaar en performer. Ze studeerde aan BEAR ArtEZ en nu aan de Toneelacademie Maastricht In haar beeldende performances laat Marthe realiteit en enscenering door elkaar lopen. Met haar virtuoze muzikaliteit weet ze de verbeelding van de toeschouwer als geen ander te bespelen.
Annelie Koning
Annelie Koning studeerde cum laude af als jazz-zangeres aan het conservatorium ArtEZ, Arnhem. Naast klassieke- en jazzstemtechnieken ontwikkelde ze extended vocal techniques, en is gespecialiseerd in vrij geïmproviseerde muziek.
Joske Koning
Joske Koning is actrice en theatermaker. Ze studeerde af van Toneelacademie Maastricht en T.I.M.E. master muziektheater van de Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium. Als solo-maker is ze verbonden aan Het Huis Utrecht, met wie ze haar solo DogWoman produceerde die op Amsterdam Fringe 2019 in première ging.
Sanya Schreuder
Sanya Schreuder is regisseur en filmmaker. Ze studeerde af aan Toneelacademie Maastricht. In haar werk staat altijd het gesprek centraal. Sanya is regisseur bij King Sisters

CREDITS

Talking Songs bedankt

Silbersee Opera
Romain Bischoff – artistieke begeleiding
Juliette van Ingen – artistieke begeleiding
Bjorn van Raaij – productionele ondersteuning

Nicole Beutler – coaching
Maze de Boer – scenografie
Sarah Nixon – kostuum
Jessica Kuitenbrouwer – fondswerving
Bart Merks – productie
Gijs Steenbergen – techniek

Dit project is mede mogelijk gemaakt door AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), Janivo Stichting, Amarte fonds, Lira Fonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.