The Hatred of Poetry

Doke Pauwels

Melkweg, Upstairs

09 sep.

donderdag

20:15-20:45

10 sep.

vrijdag

21:15-21:45

11 sep.

zaterdag

17:30-18:00

Drie vrouwen, drie strofen:

In haar nieuwe werk speelt de jonge choreograaf Doke Pauwels met poëtische principes bij het “schrijven” van een fysiek gedicht. The Hatred of Poetry is een korte trip vol rijm, paradox en desoriënterende beweging. Geleid door drie dansers, met het metrum van je eigen fantasie.

Op uitnodiging van Lucky Fonz III  maakte Doke voor VPRO’s On Stage een kort fragment van wat later The Hatred of Poetry zou worden. Het optreden vormde het begin van een choreografisch onderzoek waarin zij een poëtisch, compositorisch instrumentarium vertaalt naar lichamen, ruimte en beweging.

'The hatred of poetry is internal to the art, because it is the task of the poet and poetry reader to use the heat of that hatred to burn the actual of the virtual like fog.'

Ben Lerner

Over de makers

Doke Pauwels

is danser, dramaturg en oprichter van kunstinitiatief Antidote. Zij werkte eerder voor Internationaal Theater Amsterdam, Toneelschuur Producties en met makers en choreografen als Jessie L’Herminez, Elisa Zuppini en Emke Idema. Met The Hatred of Poetry maakt zij op Fringe Festival haar debuut als choreograaf.

Marnix Dorrestein

is songwriter, producer en multi-instrumentalist. Hij werkt samen met artiesten als Herman van Veen (voor het album ‘Kersvers’ won hij een gouden plaat); Kris Berry en Lucky Fonz III. Samen met Nora Fischer maakte Dorrestein het album ‘Hush’ met moderne adaptaties van 17de eeuwse klassieke muziek waarvoor het duo een Edison kreeg.

Doke Pauwels
Choreograaf, danser
Marion Bosetti
Danser
Rachele Chinellato
Danser
Marnix Dorrestein
Muziek
Belle de Wit
Dramaturgie
Jasper Nijholt
Licht
Rogier Houwen
Beeld
Karlijne Opmeer
Kostuums

Met dank aan Melkweg Amsterdam, Lucky Fonz III, Plein theater, Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Fonds voor de Kunst en de Olland Buisman Stichting.