Together

Donna Chittick

Dansmakers

05 sep.

zaterdag

18:30-19:05

05 sep.

zaterdag

20:45-21:20

06 sep.

zondag

15:30-16:05

06 sep.

zondag

19:30-20:05

Een persoonlijke zoektocht naar welke stappen cruciaal waren voor de manier waarop nieuwe hiphop maker Donna Chittick nu haar leven leidt.

In Together tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar, samen. Donna Chittick haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. Wie beïnvloeden je op je levenspad? Welke rol speelt je leefomgeving? In een eigentijdse mix van urban dansstijlen, gaat Chittick op zoek naar de vrouwelijke kracht in die dansstijlen, en maakt ze een voorstelling waarin de dagelijkse werkelijkheid van haar en haar danseressen bron is.

“Als choreografe duik ik graag dieper in de beweegredenen van de mens en wil ik een verhaal vertellen dat de dagelijkse werkelijkheid van de mens raakt."

Donna Chittick

"Donna weet in Together moderne jeugdige vrouwelijkheid en sisterhood te vangen "

Alida Dors - Artistiek leider Theater Rotterdam en dansgezelschap BackBone

Volg Donna Chittick

Facebook Instagram
Over de makers

Choreografe Donna Chittick is een van de nieuwe makers die de komende tijd door het Fonds Podiumkunsten wordt ondersteund. De meesten zullen haar kennen van het Hip Hop dansgezelschap BackBone van choreografe en sociologe Alida Dors. In dit gezelschap is Donna al jaren een belangrijke kerndanseres. Voordat Donna bij BackBone danste, heeft ze haar danstaal ontwikkeld bij Solid Ground Movement. Daarnaast heeft ze zowel bij Hiphopcentrum Solid Ground Movement als bij productiehuis Korzo ervaring opgedaan als maker.

Choreografe: Donna Chittick

Dansers: Liza Panjoel, Fiona Dekkers, Thaynah Rodrigues, Hannah Chandra Mahler

Artistieke begeleiding: Alida Dors

Dramaturgie: Peggy Olislaegers

Kostuums: Kenley Chittick

Lichtontwerp: Simcha Hoed

Muziek: Gabriel Damude / DJ Lovesupreme

Campagnebeeld: Sjoerd Derine

Zakelijk: Ger Jager

Pr/vormgeving: Yoram Otten

Met speciale dank aan: Fonds Podiumkunsten, BackBone, Solid Ground Movement en CC Amstel