WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

De Amazones

Frascati 2

05 sep.

maandag

21:00-21:45

DeLaMar West

08 sep.

donderdag

20:00-20:45

09 sep.

vrijdag

19:30-20:15

09 sep.

vrijdag

21:30-22:15

De Amazones brengen met ‘WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!’ een tragikomische klimaatmusical. Aan de hand van karikaturale personages, satirische scenes en indringende muziek nemen zij de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep.

Het is het jaar 2026. De klimaatproblemen lopen steeds verder uit de hand en de gevolgen zijn inmiddels onhoudbaar. Ecosystemen storten in, rampspoed staat voor de deur, de wereld ligt in puin en Nederland staat grotendeels onder water. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wie de f*ck heeft dit gedaan?

De idealistische wereldverbeteraar Hasse denkt de aardkloot nog te kunnen redden en start een zoektocht naar de schuldige om diegene op te roepen tot radicale verandering. Ze ontmoet nietsvermoedende burgers, machtsbeluste wereldleiders en gewetenloze grootvervuilers. Maar, iedereen wijst met de vinger naar een ander. De mensheid is nog nooit zo verdeeld geweest. Wie is er schuldig? En hoe lossen we dit nog op?

Deze voorstelling is deel van een combiticket optie.

De Amazones is een collectief dat met een inspirerende energie, bravoure en muzikaliteit grote onderwerpen tot emotioneel aanraakbaar maakt. Het raakt me hoe ze hun zorgen durven zichtbaar te maken op de vloer (zorgen over de toekomst, de aarde, compassie tussen medemensen). Hun zoektocht naar integratie van spel, muziek en onderwerp combineren ze met een vakkundige beheersing van stem. Ze willen de randen van de termen musical en muziektheater oprekken.

Derk Stenvers - Programmeur CTF

Volg De Amazones

Facebook Instagram youtube
Over de makers

Muziektheatercollectief De Amazones bestaat uit Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker. Zij kennen elkaar van de opleiding Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten zij elkaar al vaker op, omdat ze allemaal een grote drang voelen om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. Zij maken zich namelijk ernstig zorgen over de klimaat- en ecologische crises en nemen allen ook deel aan klimaatacties. Zij kennen de wanhoop en woede die met deze thematiek gepaard gaat maar al te goed en willen daarom hun gezamenlijke verhaal vertalen naar vernieuwende en activistische muziektheatervoorstellingen.

Vorig jaar gingen de Amazones met hun debuutvoorstelling ‘DWARSLIGGERS de musical’ in première op het Amsterdam Fringe Festival in Theater Bellevue. Na met deze voorstelling een succesvolle tour te hebben gemaakt door het hele land, zullen zij nogmaals met hun gloednieuwe musical, ‘WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!’, in première gaan op het Fringe.

Ayla van Summeren
Meerdere rollen
Judith Boesen
Hasse
Pepijn van den Berg
Meerdere rollen
Willemijn Böcker
Meerdere rollen

Concept en uitvoering: Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker

Eindregie: Loulou Hameleers

Schrijvers en componisten: Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker

Licht- en geluidsontwerp: Goos van den Berg

Techniek: Berend

Posterbeeld: Alina Fejzo

Posterontwerp: Bob van den Berg

Decorontwerp en uitvoering: Quinten de Smedt

‘WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!’ wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Janivo, AFK en Makershuis Alkmaar.