Yogi Anni

Annica Muller

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Grote Zaal

03 sep.

vrijdag

19:30-20:00

04 sep.

zaterdag

19:00-19:30

04 sep.

zaterdag

21:30-22:00

05 sep.

zondag

15:00-15:30

Yogi Anni combineert westerse liberale waarden met de oude yogafilosofie en traditie. In haar poging om de yogaprincipes ‘geweldloosheid’ en ‘truthfulness’ uit te leggen, raakt ze compleet verdwaald. Onderweg ontdek je steeds meer over haar persoonlijke leven. Naarmate ze haar duistere geheimen onthult, wordt het somberder. De dood lijkt de enige uitweg. Zal Yogi Anni het licht vinden in de duisternis van de nacht?

Muller: ‘Bij Yogi Anni neem ik, net als bij Burning Butterfly (XL), mijn persoonlijke verhaal en mijn ervaring als yogadocent mee. Ik gebruik mijn brandende betrokkenheid als mijn brandstof; mijn relatie met dualisme, consumentisme, diepe verlangens, zin van het leven, depressie, vernietiging.

Ik deed verschillende diepte-interviews met inspirerende vrouwen – die ook worstelden met hun existentiële zoektocht naar zingeving en verlossing. Verschillende verhalen met een gemeenschappelijke basis van depressie, eetstoornissen en verslaving. Hun donkerste uren en grootste onthullingen zijn verweven in het verhaal van Yogi Anni.’