fbpx
FRINGE_logo.png

re:shape or headless into the sea

Volg de speculatieve wobbles in werelden van vloeibare lichamen en tentakelachtige bewegingen 

Laura Boser 

Locatie: Vrij Paleis

Datum:

duur van de voorstelling: 45 min

“We hebben een andere figuur nodig, duizend namen voor iets anders, om uit het Antropoceen te barsten in een ander, groot genoeg verhaal.“  

Donna J. Haraway, Staying with the Trouble  

In ‘re:shape or headless into the sea’ wordt het publiek uitgenodigd om een performer te zien versmelten met de wobbles, een speculatieve soort geïnspireerd door ongewervelde zeedieren. Met de performer erin kunnen de enorme, zachte en glanzende wobbles, gemaakt van stof, door de ruimte bewegen. Door in te zoomen op de delicate bewegingen van deze hybride en futuristische wezens, nodigt dit werk het publiek uit om te blijven hangen en zich onder te dompelen in een wereld van vloeibare lichamen, queer verbeeldingen, tentakelachtige bewegingen, overgevoeligheid en meer-dan-menselijke temporaliteiten. 

Biografie

Laura Boser is een in Amsterdam gevestigde performer en interdisciplinaire performance maker. Hun werk omvat benaderingen van visueel theater, choreografie en performance, waarbij thema’s als zorg, radicale zachtheid, queer ecologie en seksualiteit worden onderzocht in de ongrijpbare en tussenliggende ruimtes. Hen richt zich met name op amorfe vormen, vloeibare lichamen en zeedieren. In 2023 was Laura deel van “In Pursuit of Otherwise Possibilities” (IPOP), een groep kunstenaars en onderzoekers die zich bezighoudt met het queeren van artistieke feedback.  

Ascan Delarber is een kunstenaar, componist en performer gevestigd tussen Berlijn en Amsterdam. Zijn multidisciplinaire praktijk combineert melodieuze popmuziek en ruwe soundscapes met gebroken teksten en subtiele choreografische elementen. Ascan heeft zijn werk getoond en optredens gegeven op locaties zoals MHKA Antwerpen, ArtCologne en Kunsthalle Düsseldorf. Hij is een pleitbezorger voor de zichtbaarheid van transgenders in de creatieve industrie en geeft voorlichting over de effecten van obsessief-compulsieve stoornis als een onzichtbare handicap.  

re:shape or headless into the sea is een onderdeel van het body of work dat zich bezighoudt met de wobbles, een speculatieve soort waarmee Laura al meer dan 3 jaar werkt. In 2023 nodigde Laura Ascan uit om deel te worden van dit project. 

credits

tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits