fbpx
FRINGE_logo.png

[vdm_buy button=’TICKETS’] [vdm_cartbutton button=’‘]

Smuggled Tea Performance

Er wordt gesmokkelde thee gebrouwen terwijl een Turks-Koerdisch duo samen een dansstuk probeert te maken 

Fatih Gençkal + Mustafa Zeren

Locatie: [vdm_event_location]

Datum:

[vdm_eventbuttons]

duur van de voorstelling: [vdm_event_duration]

Smuggled Tea Performance is een boeiende verkenning van creatieve samenwerking te midden van het complexe sociaal-politieke landschap van Turkije. In deze betoverende kroniek gaan de Turkse kunstenaar Fatih Gençkal en de Koerdische kunstenaar Mustafa Zeren op een buitengewone reis van creatieve samenwerking, waarbij ze de structurele ongelijkheden en economische uitdagingen trotseren waarmee hun thuisland Turkije doordrenkt is.  

Dit baanbrekende stuk, vol van politieke en culturele implicaties, verkent de fijne kneepjes van het overbruggen van contrasterende biografieën en erfgoed, en weeft een rijk tapijt van inspiratie van west naar oost. Terwijl de wereld verschillende betekenissen krijgt in Diyarbakır en İstanbul, kun je getuige zijn van de aangrijpende verkenning van wat het werkelijk betekent om een gelijkwaardig gesprek te voeren in Turkije.  

Met choreografische portretten, auto-etnografische methodes en kritische interpretaties van de Turkse hedendaagse dansscène legt Smuggled Tea Performance de kwetsbaarheid en vastberadenheid bloot van twee kunstenaars die strijden tegen contextuele obstakels, institutionele inertie en hun eigen persoonlijke falen om te communiceren. 

credits

Concept en choreografie: Fatih GençkalBedacht en gespeeld door: Mustafa Zeren, Fatih GençkalDramaturgie: Eylül Fidan AkıncıDesign: Cansu Pelin İşbilenProductie: tibia x fibulaPoster design: Emre Yıldız

Met steun van Daire Resident Artist Program, Mordem Sanat, Loading Diyarbakır, K2 UNA, PAL İzmir, purespace.ist en Darağaç