fbpx
FRINGE_logo.png

Systema

EEN TOUW – VIER LICHAMEN

Framing Effekt

Locatie: Bijlmer Parktheater

Datum:duur van de voorstelling: 50 min

Vier individuen zijn constant met elkaar verbonden door een touw en vormen een complex systeem van tandwielen en lichamen. Elke performer gedraagt zich als een onderdeel, (een bouwsteen), een nummer, functionerend als een samengesteld systeem binnen een grotere machine. Totdat het breekpunt wordt bereikt. Door zich bewust te worden van de anderen en zichzelf, begint een ontdekking van fysieke interactie. Een kettingreactie van gebeurtenissen leidt tot een verkenning van fysiek en emotioneel contact. Afwisselend springen, vangen, stuiteren en draaien, overgaand in intiemere bewegingen zoals steunen, omhelzen, balanceren en smelten. Van een mechanisch contact naar een intiem contact, worden de fysieke herinneringen van deze ervaring in hun lichamen geëtst, wat een blijvende indruk achterlaat van de reis samen. 

Biografie

Wij zijn Framing Effekt: Shalom (Italië), Julie (Frankrijk), Lara (Oostenrijk) en Marius (Zwitserland). Vier jonge circusartiesten, vier landen, drie verschillende circusdisciplines en drie verschillende talen. Dat is wat Framing Effekt, een nieuw hedendaags circusgezelschap, vormgeeft. Samen, als een collectief zonder hiërarchie, verkennen we circus en circus apparatuur en verleggen we de focus van een solo optreden naar een groepsdiscipline. Door de samensmelting van vier verschillende perspectieven, vier meningen en vier gezichten ontstaan nieuwe symbiotische circusvoorstellingen.  

Onze artistieke taal ligt zowel in de transformatie, als in het conventionele gebruik van de traditionele circusbenodigdheden. Door de benadering van het zoeken naar nieuwe manieren van interactie in een groep met de reeds gevestigde apparatuur. 

credits

Artiesten en Makers: Julie Micheneau (France), Lara Schönthal (Austria), Marius Cavin (Switzerland), Shalom Gramiccioli (Italy)
Muziekcompositie: Claudius Leopold
Fotografie: Heroen Bollaert
Lichtontwerp: Margot Jansens
Outside-Eye: Ganna-Poppea Veenhuysen, Pie Meuthen, Yotam Peled