fbpx
FRINGE_logo.png

‘tens:ding [bending over backwards]’

“Hoe ver wring jij jezelf in bochten voor een ander?” 

Bjarte Wildeman

Locatie: Treehouse NDSM

Datum:

duur van de voorstelling: 35 min

Verbonden door een mechanische structuur vinden twee performers elkaar, voelen elkaars lichaam en beweging in een situatie van afstandelijke intimiteit. De performers proberen voortdurend een evenwicht te vinden tussen zichzelf en de ander, zich over te geven, op elkaar te leunen en op elkaar te vertrouwen. Ze redden, bewegen en houden elkaar vast, maar ten koste van zichzelf?  

De voorstelling onderzoekt wat verbondenheid betekent: de angst voor controle, op elkaar leunen én vertrouwen, in een streven om intimiteit. Geïnspireerd door queer ervaringen van jezelf vervormen, aanpassen en openstellen, komt de voorstelling tot stand als bewegende installatie, waarin twee performers hangen. Door hun gezamenlijke beweging transformeren ze voortdurend de vorm van de installatie, maar elke veranderende vorm manipuleert ook de individuen, hun lichaam, bewegingen en hun verhouding tussen macht en zorg. 

credits

Concept, choreography/direction, creation: Bjarte Wildeman
Artistic advise: Marion Tränkle (mentor), Isabelle Chaffaud and Ludmila Rodrigues
Original cast and development: Maarten Keus, Lara Santos, Lucile Prems Soliman, Julie Goslinga, Inga Hirsch, Elisa de la Serna Gallego, Dominic Hughes, Corina V, Bjarte Wildeman
Lighting Advisor: Robin van den Berg
Special Thanks: Ange Neveau, Marion Tränkle, Michiel Pijpe, Sophia Bulgakova, Tanja Busking.
Foto: Alina Fejzo
Video: Tanja Busking & Ralph van Boeschoten