fbpx
FRINGE_logo.png

The Chord

Een zus sterft in een brand. Of niet? Waarom wordt er alleen over haar gefluisterd? 

Meysam Forooz / Sahand Sahebdivani 

Locatie: Theater de Roode Bioscoop

Datum:

duur van de voorstelling: 55 min

Wanneer Meysam een kleine jongen is, komt zijn zus om bij een huisbrand. Tenminste, dat is wat hem verteld wordt. Maar hij heeft nog andere herinneringen, diep verborgen, die niemand wil duiden: hij herinnert zich de gekwelde bekentenis van een jonge vent in een gevangeniscel. Er wordt gesproken over een internationale arrestatie en het ophangen van vier mannen op het dorpsplein. 

Zullen degenen die achterblijven, nu hij volwassen is en het grootste deel van zijn familie er niet meer is, hem eindelijk de waarheid vertellen? 

The Chord is een Iraanse familietragedie en moordmysterie. Het vertelt het verhaal van de veerkracht van vrouwen en de traditionele machtsverhoudingen die deze tot het uiterste op de proef stellen. 

 In 2021 creëerden Meysam Forooz en co-creator Sahand Sahebdivani de voorstelling Four Weddings and an Iranian Funeral, over de levens van Iraanse homomannen. Na de première op het Amsterdam Storytelling Festival speelde hij deze voorstelling op nationale en internationale podia. 

Biografie

Acteur en verhalenverteller Meysam Forooz is afgestudeerd aan de Mezrab Storytelling School. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn leven in Iran, het land dat hij in 2016 ontvluchtte. In 2021 maakte hij zijn eerste solo met mede-creator Sahand Sahebdivani, Four Weddings and an Iranian Funeral, over de levens van homomannen in Iran. Het gedurfde stuk speelde zowel op de Nederlandse podia als tijdens de Europride in Belgrado. 

Sahand Sahebdivani is een van de oprichters van de Mezrab Storytelling School en een ervaren performer. In 2017 won hij de Amsterdam Fringe Gold Award en sinds 2018 is hij co-artistiek directeur van het Amsterdam Storytelling Festival. Sahand heeft bovendien een Iraanse vluchtelingenachtergrond, wat hem de perfecte partner maakt voor het werk van Meysam. 

credits

tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits tekst credits