fbpx
FRINGE_logo.png

THE EGO

Een interactieve, humoristische theaterperformance over intimiteit, #metoo en grensoverschrijdend gedrag

Anemone Valcke & Verona Verbakel

Locatie: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Rode Zaal

Datum:

duur van de voorstelling: 1 h

“Het Ego” gaat over grenzen.  

 

Over die van hen.   

Over die van u.   

Over die van het theater.   

Schaamteloos, dramatisch en kwetsbaar.  

“Het Ego” onderzoekt communiceren over grensoverschrijdend gedrag.  

Omdat het gaat over geloofd worden.  

Judith Godrèche: “Vous savez, pour se croire faut-il être cru.”.  

 

“Het Ego” wiegt in en uit geloofwaardigheid.   

Wat is echt? Wat gelooft u?   

 

“Het Ego” is een voorstelling rond bekijken en bekeken worden, waarbij Anemone en Verona onderzoeken in hoeverre geïnternaliseerde misogynie, grensoverschrijdend gedrag en #metoo deel uitmaakt van hun professionele en persoonlijke leven; en -zonder victim-blaming- in hoeverre zij daar verantwoordelijk voor zijn. Om het plezant te houden mag het publiek de scènes kiezen en punten geven. Een spel rond grenzeloosheid, schaamte en intimiteit. 

 

Biografie

Anemone (Gent, 1990) en Verona (Gent, 1992) leerden elkaar kennen via de feministische voorstelling “Sirens” van Ontroerend Goed. Voor deze voorstelling wonnen ze The Stage Award op het Edinburgh Fringe Festival ’14. Onder hun tweeën delen ze verder 2 awards voor filmrollen, 2 Ensor-nominaties en 1 Amnesty International Freedom of Expression nominatie. Dit is voornamelijk te danken aan Anemone’s werkethiek. Verona speelde dan weer bij Wunderbaum, De Warme Winkel en Romeo Castellucci.  

Met een gedeelde passie en achtergrond als slachtoffers en overlevers van grensoverschrijdend gedrag willen Anemone en Verona niet met de vinger wijzen. Integendeel, ze willen zich amuseren. Om dat te bewerkstelligen mag het publiek de scènes kiezen en meespelen. Humor zet de toon van de voorstelling. Ook de dynamiek tussen de twee verschillende karakters van de acteurs wordt speels ingezet om het publiek te entertainen. Aangezien de acteurs geloven in de noodzaak van deze thematiek, de luchtigheid waarmee die wordt gebracht en hun Engelse accenten, willen ze graag internationaal toeren met de voorstelling. (En liefst enkele prijzen winnen.) Hetgeen hun ego zou strelen. 

credits

Spel & co-creatie: Anemone Valcke & Verona Verbakel
Concept: Verona Verbakel
Eindregie: Karolien De Bleser
Dramaturgie: Mieke Versyp & Daan Borloo
Vertaling: Joeri Smet
Kostuum: Tine Verbeurgt
Beeld: Alexandra Colmenares
Co-productie: Theater Aan Zee, KVS & CC De Steiger Menen
Met dank aan: Amsterdam Fringe Festival, De Brakke Grond & Theater Aan Zee