fbpx
FRINGE_logo.png

The horse of Jenin

Een solo comedy performance over overleven en vrijheid 

Troupe Courage / Alaa Shehada 

Locatie: Podium Mozaïek

Datum:duur van de voorstelling: 1 h

Het paard is een Arabisch symbool voor vrijheid en komt steeds terug in het leven van Alaa. In zijn woonplaats in Palestina staat een metershoog standbeeld van een paard, gemaakt uit wrakstukken van gebombardeerde ambulances, auto’s en huizen. Het vertegenwoordigt verzet en veerkracht, het is de trots van Jenin.  
Als een Israëlische bulldozer dit standbeeld oppakt en verwijdert, vraagt Alaa zich af: Wat is er met het paard gebeurd? Is het gearresteerd? Maakt het deel uit van een gevangenenruil? En heeft het paard verteld over Alaa’s geheimen?  

Het internationale acteurscollectief Troupe Courage maakt theater over de vindingrijkheid van mensen in hun strijd om te overleven. Alaa is nu in Nederland en het is urgenter dan ooit dat hij zijn overlevingsverhaal vertelt. Uit flarden van herinneringen en humoristische persoonlijke verhalen creëert Alaa een solo waarin verbeelding en vrijheid elkaar ontmoeten. 

Biografie

Alaa Shehada (1991) is acteur en komiek uit Jenin (de Westelijke Jordaanoever). In 2014 studeerde hij af bij ‘The Freedom Theatre’. Sinds Troupe Courage daar in 2011 een workshop gaf, werd hij meteen vaste speler van het collectief. Naast Troupe Courage werkt hij als dokter-clown voor RedNoses International en is hij medeoprichter en regisseur van ‘The Palestine Comedy Club’. Hij stond op podia over de hele wereld, van de VS tot Europa, Afrika, Azië, Australië en heeft samengewerkt met gerenommeerde regisseurs als Amir Nizar Zubi, Mark Thomas en Di Trevis. In 2018 ontving hij de prijs voor beste voorstelling op het Palestinian National Theatre Festival, kreeg een onderscheiding op het International Festival of Liberal Theatre in Jordanië en ontving in 2019 de titel van beste scenarioschrijver voor “London Jenin”. 

credits

Geschreven en gespeeld: Alaa Shehada | Regie: Katrien van Beurden en Thomas van Ouwerkerk Stand-Up comedy & script ondersteuning: Sam Beale | Maskers:  Den Durand | Muziek: Remy van Kesteren | Dramaturgie: Maarten Bos | Productionele ondersteuning en zakelijke leiding: Monique Bos | Publiciteit: Sarah Milo | Campagnebeeld: Dario&Misja photography | Special thanks to: Voordekunst, Jacqueline Kleijn, Hugo Keuzenkamp, Tjipke Bergsma, Nan van Houte, Lucas Hendricks